dinsdag 14 oktober 2014

Houtkachel trekt niet goed

Ook is het mogelijk dat de doorsnede van het rookkanaal te klein is. Bekijk hier de adviezen van professionals omtrent een slecht brandende kachel. Heb sinds kort een houtkachel laten installeren. Mijn kachel trekt niet goed , kan dit hiermee te . Ook belangrijk: Bedenk dat bij windstil weer , het moeilijker kan zijn een openhaard en hout kachel goed te laten trekken, U hebt dan niet de trek die de wind kan veroorzaken, maar vooral mist werkt zeer .

Is dit wel het geval, dan kan dit een slechte trek veroorzaken. De diameter van het rookkanaal of de schoorsteen mag in geen enkel geval kleiner zijn dan de afvoeraansluiting van de kachel. Mijn schoorsteen trekt niet goed ! Stook je het goede hout?


Komt er rook in de kamer wanneer u het kacheldeurtje opent? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Hierdoor blijft de temperatuur in de haard en ook rookkanaal te .

Hout wil niet doorbranden. Geeft onvoldoende warmte. Rookterugslag tijdens het bijvullen. Toestel brandt te hevig, niet goed regelbaar. OORZAAK, mogelijke OPLOSSING.


Volg de instructies voor . Open de deur rustig eerst op een kleine kier en dan pas verder open. Vaak is dit al de oplossing om rook in de kamer te voorkomen. Zorg dat de kachel goed heet wordt opgestookt.


Zo stroomt er niet in een keer een grote hoeveelheid lucht de kachel in maar gaat het geleidelijker. Controleer of de dorrselklep in de juiste stand staat. In het begin komt er dus rook terug de schoorsteen in. Hoe goed een schoorsteen trekt hangt o. Verder is de gladheid van de binnenwand van belang (hoe gladder hoe beter).


Wel is het rookkanaal erg lang, kan het wezen dat de kachel dan minder trekt ? Bij een openhaar als je de deur open hebt en er komt zichtbaar rook de kamer in, dan doet de schoorsteen het niet goed.

Een ruwe wand vergroot . De schouw is volledig gekuisd en er ligt een net op. Wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn. Normaal komt de rook van onze houtkachel nooit naar binnen, maar de laatste dagen wel. De geheimen van een goed rookkanaal. Het succes van een autonoom verwarmingsysteem, of het een open haar een inzethaard of een kachel betreft, hangt niet alleen af van het uitzicht, de installatie en de intrinsieke technische kenmerken.


In het vroegere najaar gebeurde dit niet maar nu het koud wordt is het probleem blijkbaar sterker. Maar goed , zoals gezegd. Daarna keert de trek langzaam om en als de schoorsteen eenmaal iets warmer is dan buiten trekt hij als een dolle. Pure weerstand van de schoorsteen is dus niet het.


Wij hebben ook een houtkachel , en als het windstil is wil hij soms ook niet goed trekken. We kunnen dat vaak oplossen door een paar . Indien de schoorsteen onvoldoende trekt is de beste manier dit op te lossen of meerdere proppen papier zo dicht mogelijk bij de schoorsteen te verbranden. Dat is vooral bij accumulerende houtkachels het geval, omdat hierin de prop meestal niet bovenaan maar onderaan in de kachel moet worden gestopt. Ik zou graag willen weten waarom mijn schoorsteen niet trekt. Scheuren of een schoorsteendeurtje (achter de kachel , om roet uit de schoorsteen te halen) dat niet goed dicht zit geven valse trek!


Zuijdwijk Schoorsteenservice. De schoorsteen moet voldoende hoog zijn en minstens een halve meter boven de nok van het dak uitsteken. De horizontale aansluiting van de kachel. Belangrijkste voorwaarde voor goed branden van een kachel is TREK in de schoorsteen. Wanneer de kachel al enige tijd brandt en er komt nog rook aan de voorkant uit is dat een teken dat de rookgassen niet naar boven willen.


Oorzaak kan zijn dat de wind in de pijp blaast en in dat geval moet er een kap op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts