donderdag 23 oktober 2014

Warmwatercirculatieleiding

Standaard wordt bij een warmwater circulatie leiding een retour leiding gemonteerd in de schacht. Een goede oplosing voor hier voor is de Viega Smartloop-inliner techniek met flexibele buis in de aanvoerleiding. Warmwater circulatieleiding.


Gaat u een nieuw warmwatertoestel kopen, uw huis verbouwen of zelfs een heel nieuw huis bouwen? Pak dan meteen de leidingen tussen het warmwatertoestel en de kranen aan! Optimale (warm)waterleidingen zijn kort en hebben een kleine doorsnede.

Ze bevatten een klein volume water, . Het totale drukverlies in een installatie wordt bepaald door: - het statische drukverlies;. De stromingsverliezen zijn verder te splitsen in drukverlies door stroming in: - rechte leidingen;. Tapwatercirculatiesystemen zijn energetische ondingen. Niet zelden bedraagt het energieverlies van deze systemen meer dan de helft van het totale energiegebruik voor warmtapwater.


Het gebruik van circulatiesystemen gaat bovendien vaak gepaard met operationele problemen. Retourtemperaturen zijn te laag of het . Aandachtspunten bij het toepassen van circulatieleidingen.

Voordeel op het vlak van comfort en gezondheid. Temperaturen in het systeem zijn belangrijk voor de beheersing van de Legionellabacterie. De bacterie groeit bij temperaturen hoger dan °C en lager dan °C. Boven de °C komt langzame afsterving voor en boven de °C is Legionella in een korte tijdspanne volledig uitgeroeid.


Zorg voor een warmwater uittapleiding van minimaal meter lengte naar de mengkraan in verband met het risico van opwarming bij de inlaat van de mengkraan. Verbrandingsgevaar In het kader van legionellapreventie dienen bij thermisch beheer, de warm en . Aansluiting van een warmwater circulatieleiding. De tapwater circulatiepomp verticaal en zo dicht mogelijk nabij het . Kruising koudwaterleiding met CV of warmwater circulatieleiding. Koudwaterleiding direct naast CV of warmwater circulatieleiding. Een goede kwaliteit van het drinkwater is van groot belang, dit geldt ook voor uw warmwater.


Door het verkeerd aansluiten van toestellen of installatieonderdelen kan de kwaliteit hiervan worden beïnvloed. Hierdoor is het water onbetrouwbaar voor consumptieve en hygiënische doeleinden. Hieronder zijn een aantal . Het toenemende sanitaire comfort in onze woningen gaat gepaard met strengere eisen vanwege de gebruikers. We geven in dit artikel een formule en tabelwaarden op waarmee men benaderend kan nagaan of de . De constructie en hot vormogen van een .

Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. De warmwater circulatieleiding wordt van oudsher toegepast om bij appartementencomplexen de verschillende woningen en tappunten van warm water te voorzien. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een ringleiding en aftakkingen naar de tappunten, vanuit een centrale voorziening.


Veel circulerende warmtapwatersystemen functioneren anders dan de ontwerper of gebruiker wenst. Te lage watertemperaturen met het daarbij behorende risico op bacteriegroei tracht men op te lossen door het plaatsen van grotere pompen, thermosstatische inregelafsluiters of het verhogen van de watertemperatuur . De zwarte pijlen geven de directe relatie aan tussen de rekentool en het leidingsysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts