dinsdag 14 oktober 2014

Schapen prijzen 2017

Op twee veemarkten zakken de prijzen. In Bunnik en Purmerend brachten slachtschapen en slachtlammeren vorige week €tot €minder op. In Leeuwarden bleven bijna alle noteringen nog wel overeind.


De schapenmarkt in Leeuwarden wordt iedere dinsdagochtend gehouden en kent een grote aanvoer van diverse soorten schapen en lammeren. Bekijk hieronder de meest actuele prijsnotering of blader terug in de tijd voor de noteringen van een ouder moment.

De schapenmarkt in Bunnik wordt iedere donderdagochtend gehouden en kent een grote aanvoer van diverse soorten schapen en lammeren. Nederlandse veemarkten en presenteert dagelijks na de markt de actuele marktprijzen. Gebruik onderstaande knoppen voor een overzicht van de actuele en recente marktprijzen voor de betreffende categorie.


Geen prijsbewegingen bij de schapenhandel in Leeuwarden deze week. Hoewel de handel wat stroef verliep, bleven de prijzen gelijk. Op de schapenmarkt van oktober verliep de handel tegen voornamelijk gelijke prijzen.


Dat de prijzen wat terug moeten bij de slachtschapen heeft vooral te maken met de matige kwaliteit van de dieren. Door het slechte weer eten de dieren vooral veel nat gras.

De handel in schapen verliep behoorlijk vlot dinsdag oktober op de veemarkt in Leeuwarden. De vlotte handel zorgde voor iets hogere prijzen voor ooien en slachtschapen. De prijzen voor rammen kwamen niet van hun plek. Geef hier de prijzen door die je effectief krijgt uitbetaald. Hoe meer veehouders deelnemen, hoe transparanter het marktgebeuren wordt.


Een milde zomerzon zorgde ervoor dat de provinciale schapenprijskamp in Grimbergen zowel voor de aanwezige dieren als voor de fokkers onder ideale weersomstandigheden kon doorgaan. De publieke belangstelling was nog groter dan de vorige jaren. Het aantal juryleden werd voor het eerst in . Marktprijzen vee en vlees.


Varkensmarkt - (Europese) prijzen , internetbeurs - Boerenbusiness. Dieren en dierlijke producten - LEI, maandprijzen. Hiermee won ze de Nienke van Hichtum-prijs.


Het was de eerste keer dat deze prijs . Ook dit jaar organiseren we opnieuw een grote wolinzameling. Opgelet: enkel voor leden Landelijke Gilden en Boerenbond! Elk lid kan zonder afspraak langskomen om de wol van zijn schapen te verkopen.

Je zal meteen merken dat de prijzen een stuk lager liggen dan de prijzen van de voorbije jaren. Mijn schapen zijn begonnen met lammeren. Wegens plaatsgebrek moet ik een deel van mijn schapen verkopen. Goedgevomde rammen, ooi texel x swifter mogelijk gedekt. Texelaars, nubische geiten, dwerggeiten, bonte schapen , rammen, lammeren en meer aangeboden en gezocht.


Geachte leden van de Rasvereniging Kerry Hill,. Vandaag een tweede lid van de vereniging waarvan een Kerry Hill gestorven is door Myasis. De rammen van de twee schapenboeren behoren tot de beste van het land en wonnen al diverse prijzen.


Eind september staat Sölden in het teken van de schapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts