woensdag 11 februari 2015

Dikke lende prijs

Runder dikke lende komt uit het gedeelte aan het heupgewricht en is malser dan entrecôte. Zeer geschikt voor op de BBQ. Het lekkerste vlees van de dikke lende en zijlende koopt u bij Meerdanvlees. Dikke lende is een ondergewaardeerd stuk vlees. Het komt uit de flank vlak na de ribbenkast en is malser dan entrecôte.


De Fransen noemen het côte de boeuf.

Black Angus is een van origine Schots ras dat in de 19e eeuw naar de. Kenmerkend voor het vlees is zijn lichtrode kleur, fijne en vaste structuur. Het kleinhoofd levert erg malse, smaakvolle steaks en rosbief op. Het wordt gesneden uit de achterkant van het rund en bestaat uit twee delen.


Het vaste deel van de dikke lende (de rump) en de botermalse zijlende. Het heeft iets meer structuur en een vollere smaak dan ossenhaas. Veel chef koks gebruiken dit deel(de rump) voor . Het stuk van de koe waar de lekkerste biefstukken (ook wel steaks) vandaan komen is de lende.


Deze is onderverdeeld in de (1) dikke lende en de (2) dunne lende.

Bestel eenvoudig online. De dikke lende zit achter de dunne lende verder achteraan . De generieke benaming is biefstuk. Een zeer mals stuk kalfsvlees uit de bil van het kalf. Wordt gescheiden van de zij- lende en ligt op het kalfsstaartstuk.


Uit de dikke lende kunnen verschillende delen gehaald worden zoals de schnitzel, de oester en het braadstuk. De kalfsschnitzel wordt met de draad mee gesneden (en kan eventueel gepaneerd worden), . Entrecote wordt ook wel de lendebiefstuk genoemd. Deze loopt langs een groot gedeelte van de rug. De lendebiefstuk komt van de dunne lende.


Dat is het beste stuk vlees uit de koe. Aan het einde van de lende zit een kleine verhoging, het zogenaamde koetsiersstuk. Verzendkosten Gratis verzending vanaf €€bestelling €- €€bestelling tot €40. Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende , het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis.


De slager levert de rosbief panklaar voor de consument af, dus zonder zeen, vlies of . Voordat u dit mooie stuk vlees braadt, bestrijkt u het met een mengsel van sjalotjes, tijm en mosterd. In de oven wordt dit een heerlijk knapperig korstje.

Daarbij staat de scherpe prijs voorop, dit is mogelijk doordat het vlees rechstreeks van de boer aflomstig is, zonder tussenhandel. Bijgaand geven wij u een overzicht van onze meest gangbare en verkochte snitten. Een mooi stuk vlees dat goed verkoopt en in kwaliteit bij de top behoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts