dinsdag 24 februari 2015

Korrelmix oprit

Om bij klinkerbestrating de stevigheid van de ondergrond te vergroten, kunt u een laag korrelmix aanbrengen of een laagje droog cement over de ondergrond uitstrooien. Korrelmix , ook wel gebroken puin, repac of menggranulaat genoem wordt gebruikt als fundering onder zwaarbelaste oppervlakten, zoals wegen en opritten. Het is een mengsel van gebroken bakstenen, grind en betonpuin en mag alleen gebroken puin worden genoemd als het meer dan procent . Wat is de ondergrond van je oprit ? Dat maakt nogal uit voor wat je er onder legt namelijk. Het hupt, wat is nou het voordeel van stabilise ten opzichte van korrelmix ?

Bent u van plan een strakke en stevige oprit te leggen? Lees dan hieronder ons stappenplan met handige tips vooraf en tussen de stappen door zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk dan de pagina oprit bestrating voor straatstenen, waaltjes, dikformaat en banenverband. Korrelmix is ook wel bekend als: menggranulaat, stol, en gebroken puin. Het wordt ingezet ter verharding van het wegcunet of voor het aanleggen van parkeerplaatsen, opritten en terrassen.


Geschikt voor aanleg van opritten en terrassen. Weten hoeveel u nodig heeft? Is het aan te raden om bij een oprit.

Granulaat ( korrelmix ) nodig is om een basis te krijgen. Deze moet met een zware trilplaat aan getrild worden. Hier overheen komt het straatzand. Ook straatzand moet aan. Graafwerk, nivelleren met laser, aantrillen.


Deze zomer zouden we hier klinkers op de oprit willen leggen (gewone rechthoekige grijze betonklinkers). De oprit zit tussen garage en voetpa en links en recht een muurtje, dus boordstenen zijn niet nodig. Asfaltgranulaat hebben wij in de maat 0-20mm.


Het wordt gebruikt voor verharding van opritten , wegen en parkeerterreinen. Tevens kunt u bij ons terecht voor . We willen onze oprit aanleggen met Grind. We hebben nogal een drassige ondergrond.


Er is mij gezegd dit als volgt te doen: - Grond gelijk leggen - Worteldoek erover - Gebroken puin erop - Overgaan met een rol - Grind erop Mijn vraag: Is dit OK om het zo te doen en is het genoeg om er met een rol over . De korrelmix , die dus al op zijn plek ligt, dient aangetrild te worden. Liefst over een zo kort mogelijke tijd . Leg je een oprit aan, dan dien je in verband met de zware belasting eerst de ondergrond diep genoeg uit te graven. Een fundering van zeker tot centimeter, vermeerderd met de dikte van de bestrating, is wel aan te bevelen.


Zelf oprit aanleggen, stap voor stap uitgelegd.

Stap 4: Afwerking van bestraten van je oprit. Binnen enkele maanden moeten ook wij eraan, het bestraten van de oprit en terras. Vind gebroken puin op Marktplaats. Overigens, het meten van de dieptes en het afschot gaan het beste met een bouwlaser. Ondersteund met een lange waterpas tijdens het “ afreien”.


Voor iedereen een voordeel. De opbouw bestaat uit een puinbaan of korrelmix van ongeveer cm. Vervolgens de trasdrainagemortel 6. Breng daarop een laag rivierzand aan.


Om te voorkomen dat er later onkruid tussen de tegels doorgroeit, kun je de korrelmix afdekken met worteldoek. Doe dat voordat je het zand aanbrengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts