donderdag 19 februari 2015

Cv ketel ontluchten en bijvullen

Wilt u eenvoudig zelf uw CV - ketel bijvullen of ontluchten ? Bekijk dan hier onze duidelijke uitlegvideo. Word je radiator niet goed warm? Dan is het tijd om deze te ontluchten. Dat getik en geborrel in uw verwarmingsbuizen en radiatoren, kan soms best vervelend zijn.


Er zit waarschijnlijk lucht in uw cv-systeem, gelukkig is dat zo verholpen.

Ligt die onder de bar, dan moet u uw ketel namelijk bijvullen. Het ontluchten van je cv - ketel is nodig wanneer de cv-installatie nieuw is, of wanneer deze net is bijgevuld. Nieuw ingestroomd water bevat namelijk altijd wat zuurstof. Zodra het water wordt verwarmd stijgen de minuscule zuurstofdeeltjes op en vormen grotere luchtbellen. De lucht zorgt niet alleen voor.


Radiators die niet opwarmen? Ontluchten van je centrale verwarming kan je gemakkelijk met het 5-stappenplan van Nicko Service. Maar waarom is het zo belangrijk om je radiators en je ketel te ontluchten ? De radiator van uw verwarming ontluchten of bijvullen doet u gemakkelijk zelf.

Handig online stappenplan om uw radiatoren te onderhouden. Wordt het water in uw huis niet meer warm? Of werkt de verwarming niet goed meer? Wij tonen je hoe het moet!


Uw cv - ketel bijvullen als de waterdruk te laag is. Dit is het beste om te doen voor én na het ontluchten van uw cv-installatie. De waterdruk van uw ketel kunt u zelf controleren op het display van uw cv - ketel. Zelf uw verwarming ontluchten.


Als u water hoort stromen in uw radiatoren, dan is het wellicht nodig om uw verwarmingsysteem bij te vullen en daarna de verwarming te ontluchten. Om u te helpen hebben we hieronder een instructievideo en stappenplan geplaatst. Moet u regelmatig uw radiatoren ontluchten , neem dan . In het geval van tikkende radiatoren kunt u het beste uw verwarming ontluchten.


In de ochten voordat uw cv - ketel aanspringt, is het de beste tijd om te ontluchten. Ook na het ontluchten is . Houd een doekje bij de hand en draai het ontluchtingsventiel van de radiator iets open. Laat de lucht ontsnappen en sluit het ventiel als er water uit komt. Draai vervolgens de verwarmings- knop weer open. Herhaal dit met de andere radiatoren.


CV ontluchten en bijvullen.

Om ervoor te zorgen dat uw centrale . Stap 1: het voorbereidende werk. Laat je cv - ketel minstens een kwartiertje draaien met alle radiatoren op maximum. Wacht tien minuten en draai dan alle ontluchtingsventielen open.


Begin bij je radiatoren beneden en werk naar boven. Hoe kunt u uw verwarming ontluchten en cv - ketel bijvullen ? Hoe werkt het bijvullen van uw CV - ketel ? Controleer eerst de waterdruk op de manometer van uw cv - ketel. De zwarte bewegende wijzer moet. Hier komt de dweil van pas. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.


Er komt altijd een beetje lucht mee met het bijvullen van de cv - ketel. Om een tikkende verwarming te voorkomen, moet u hiervoor de radiator ontluchten. Overweegt u koop of huur van een nieuwe cv - ketel ? Er bestaan diverse cv - ketels , en elke ketel ziet er anders uit. Het is mogelijk dat uw ketel er anders uitziet.


De plaatjes zijn dan ook meer een richtlijn over hoe het eruit kan zien. Voor huurders in een flat met een gezamenlijke cv-installatie is deze . U kunt zelf uw verwarming ontluchten. Mocht u regelmatig uw verwarming moeten ontluchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts