woensdag 22 februari 2017

Binnenunit airco lekt water

Als u airconditioning lekt door door ijsvorming kan het zijn dat de airco enkele minuten harder zal gaan lekken. Zet de airconditioning uit. Plaats een emmer of een plastic bak (bijvoorbeeld aan afwasteil) onder de airconditioning om het water op te vangen.


Hierdoor kan condenswater over het opvangbakje gelopen zijn en zo langs de binnenkant van de behuizing uit de unit lopen. Voor twee-delige airco : Is de verbinding van de waterafvoerslang aan de binnenunit in orde of is het waterafvoerpunt aan de buitenunit geblokkeerd?

Om de zoveel tijd kan het gebeuren dat uw airco water lekt. De roosters zijn schoon dus hij is niet verstopt, . Als er water uit de airconditioning lekt , controleer dan of de afvoer niet verstopt zit. Controleer tenslotte of de vochtigheidsgraad niet te hoog is. Bij een te hoge vochtigheidsgraad vormt er zich . Plaats nooit objecten onder de binnenunit die niet bestand zijn tegen water.


Als u de airconditioning lange tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld in de lente of herfst, schakelt u de.

Wat als mijn airconditioning water lekt en wat kan ik zelf doen? Als de airconditioner te koud staat ingesteld (onder de 20°C graden) kan dit leiden tot het invriezen van de verdamper ( binnenunit ), wat uiteindelijk lekkages kan veroorzaken. Wat een heerlijk weer in de zomer! Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. Binnen wil je je huis lekker koel houden.


Daarom koop je een mobiele airco. Dat is handig, want die kun je verplaatsen naar de kamer van je keuze. Maar plots gaat de airco lekken. En je laminaat beschadigt hierdoor.


Een multisplit is een aircosysteem met buitenunit buiten en meerdere binnenunits (of blazers). Het maximum aantal binnenunits voor buitenunit is (soms zelfs 8). Met één buitenunit kun je in principe (max 8) ruimtes koelen (of verwarmen). De temperatuur van de verschillende binnenunits kan je . Als reini- gingsmiddelen in contact komen met elektrische onderdelen of de motor, kan er een storing de unit optreden, of kan er rook of brand ontstaan. Het aircoseizoen is weer begonnen!


Tijd om de airco aan te zetten.

Nu loopt de koeling volgens . Sinds kort heb ik een split- unit airconditioning , welke ik zelf geïnstalleerd heb. Hij werkt verder prima,. De electrokabel wordt abnormaal heet of is beschadigd.


Een abnormaal geluid tijdens de werking. Zekering of aardlek onderbreken regelmatig de werking van de airco. Eén of meer knoppen werken niet goed. Er lekt water uit de binnenunit. Airco nakijken lekt water.


De airco verspreidt een branderige geur tijdens de werking. Type klus: Overige klussen. Materiaal verzorgd door: Niet van toepassing. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk. Gedetailleerde omschrijving: Airco koelt slecht binnen unit lekt water.


De dakdoorvoer is helemaal droog. De binnenunit lekt water bij het gebruik van de airco en bij hevige regenval. Als je het water niet omhoog hoeft af te voeren heb je geen pomp nodig.


En dat dat hoeft meestal niet, omdat je binnenunit boven in de kamer hangt. Kwibus schreef: En ga voor dit soort dingen niet el cheapo. Maak gebruik van onze online storingsdienst.


Oh ja, de binnenunit MOET schuin afhellen richting condensafvoer. Dit NL op het moment dat op zwaar vochtige dagen je de airco gebruikt en er zoveel condens wegloopt dat deze kan gaan lekken. Meestal bubbel van waterpas er net iets naast is OK.


Dat de airco iets achteroverhelt is geen punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts