dinsdag 28 februari 2017

Slijkspringer kopen

Maximale hoogte : tot 3cm. Groei snelheid: langzaam. Plaats in het aquariubodem. Hoeveelheid licht: veel. Mogelijkheid graat : niet moelijk.

Om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke habitat van de slijkspringer te komen, zou er ook een eb en vloed simulatie moeten plaatsvinden in het aquarium. Waarbij het water bij vloed het meeste of zelfs heel het landgedeelte onder water zet, maar natuurlijk niet te veel. Dit zal de dieren dichter bij hun natuurlijke habitat . Hierbij bied ik slijkspringers aan, ze zijn per stuk of meerdere te koop. Ontzettechtend slimme fasinerende diertjes en heel anders dan een reguliere vis deze dieren die voornamelijk op land leven. WAAR hebben jullie ze gekocht ( als je ze hebt gekocht) :eyes: :confused:.


Als je slijkspringers koopt moet je er geen nemen met bloedende verwondingen, troebele ogen, zwaar toegetakelde staarten of diep ingevallen buiken. Dergelijke dieren overleven gewoonlijk niet.

Daarom is het aan te raden de dieren zo vlug mogelijk na hun import te kopen , voor ze elkaar nog verder beschadigen. Vissen die zowel op land als in het water leven daar zijn de slijkspringers een mooi voorbeeld van. Zelf ben ik in het bezit van deze interessante vissen. Ze leven in één van mijn paludaria waarbij het watertype brakwater betreft.


Synoniem, Gobius barbarus, Periophthalmus barbaarse, Gobius koelreuteri. Dieet aquarium, Insecten, Insectenlarve, wormen, garnalen. Dieet natuur, Insecten, insectenlarve, wormen, garnalen. Voortplanting, Eierleggend.


Geslachtsonderschei Geen uiterlijk . Een bak met grotendeels slijk en slib en waterpoeltjes waar bijv. Bijvoorbeeld slijkspringers of mangrove krabben. Ik zit alleen te denken. Maar nu las ik dat je mangrove modder kon nabootsen door klei met zand te mengen, de ratio ben ik even vergeten maar die doet er niet echt toe.


En is dat niet schadelijk voor de slijkspringers ? De slijkspringer kost f2-. Over de prijs van de bak worden we het wel eens.

Een aquarium is helemaal geschikt voor de slijkspringer. Een viertal vierogenvissen bij laag water schuilend onder eeen aantal wortelsIn de bak heeft een aantal slijkspringers (Periophthalmus shlosseri), bijtjes ( Brachygobius xantazona) en vierogenvissen (Anableps anableps) een onderkomen gevonden. De dieren hebben het goed naar hun zin. Ze groeien en leven, dat het . Ze waren ongeveer centimeter lang (TL). Deze vissen waren, zoals bijna alle Anableps, . Buiten het water halen ze adem via hun huid en mondholte.


Onder water ademen ze door hun kieuwen. Slijkspringers zijn vissen die net als een kikker onder en boven water kunnen leven. Ze eten kleine krabben, garnaaltjes en insecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts