dinsdag 14 februari 2017

Gietijzer magnetisch

Gietijzer valt onder de categorie ferro-metalen en zou dus magnetisch moeten kunnen zijn. Mijn vraag is of gietijzer goed magnetisch te maken is en. Gietijzer is een in vormen gegoten legering van ijzer, koolstof (-), mangaan en silicium.


Het wordt vervaardigd door omsmelting van ruw ijzer samen met cokes (kooks) en kalk in een koepeloven, inductieoven of trommeloven. Vanwege de ruwheid van het oppervlak is het uiterlijk van een gietijzeren voorwerp . De metalen laten zich hierbij eenvoudig verdelen in soorten met dan wel zonder magnetische eigenschappen.

Magnetisch zijn: Koolstof staal. Nikkel Gietijzer Ferritisch Roestvast staal (bv het snijgedeelte van een mes) Snelstaal Hardmetaal. Het verkregen materiaal heeft een grote treksterkte en grote weerstand tegen corrosie. Austenitisch gietijzer is niet magnetisch. Wordt geringe nikkel-magnesium verbinding toegevoeg vormt zich grijs gietijzer met bolvormig grafiet het z. Metaal is de verzamelnaam voor allerlei verschillende stoffen, zoals staal, gietijzer , koper en tin.


Metalen kunnen onderverdeeld worden in ferro-metalen en nonferro- metalen. De ferro-metalen of ijzerachtige metalen zijn magnetisch.

Doordat de richting van het magnetisch veld zeer snel wisselt (dit doet de inductiekookplaat) ontstaat er wrijving, wrijving zorgt voor warmte in de bodem van de pan. RVS is dus geen ferromagnetisch materiaal (maar de meeste RVS pannen worden uitgerust met een plaat gietijzer zodat ze wel werken op inductie). Ferrometalen: IJzer en alle legeringen op basis van ijzer, uit ijzererts vervaardige metalen zoals ruwijzer, gietijzer en staal. Daarnaast zijn deze magnetisch.


Nonferrometalen bevatten geen of nauwelijks ijzer. Non-ferrometalen bestaan uit minder dan ijzer. Hoofdstuk 10: Gietijzer en gietstaal. Stabiel en metastabiel systeem. Hierdoor is het Fe – cementiet diagram (staal) niet toepasbaar op gietijzer.


Productieproces is moeilijk en kostbaar! Online vertaalwoordenboek. EN:niet- magnetisch gietijzer. AISI4( magnetisch RVS), 50. Messing, aluminium, koper, etc.


Bij de folie wordt meter magnetische tape gelever als u veel kleine radiators wilt beplakken kan dat te weinig zijn om de tape helemaal rondom te plakken en dan kunt u het beter met kleine stukjes doen met ruimte ertussen. Controleer wel vooraf of de radiator van magnetisch materiaal is want op gietijzer of aluminium . Vertalingen in context van nodulair gietijzer ( gietijzer in Nederlands-Frans van Reverso Context: nodulair gietijzer De meeste grote componenten van de mechanische constructie zijn vervaardigd van niet- magnetisch nodulair gietijzer ( austenitisch nodulair gietijzer ).

La plupart des principaux composants de la structure . CrMo 59 74 1 18. Ontlaten hardheid ( HB). Neemt men de magneet weg, dan verliest het ogenblikkelijk zijn magnetische eigenschappen grotendeels. Ik heb een stalen ovenschaal en wok die die temperatuur aan kan en een gietijzeren wok.


Jouw oven komt zeer dicht bij de temperatuur waarop gietijzer met veel koolstof kan smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts