dinsdag 11 april 2017

Vonkenvanger rieten dak

Een vonkenvanger voor uw rieten dak is een omhulsel dat rondom de uitmonding van de schoorsteen wordt geplaatst. Deze is verplicht van roestvrij materiaal en heeft geen nadelige invloed op de waarde of kwaliteit van uw rieten dak. Met een vonkenvanger maakt u uw rieten dak een stuk brandveiliger en verkleint u de . De bedoeling is duidelijk: vonken en bijvoorbeeld stukjes brandend papier die met de warme lucht in het rookkanaal opstijgen worden uiteindelijk door het gaas tegengehouden.


En bereiken dus niet het rieten dak.

Kan een open haard in een huis met een rieten dak ? Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Een openhaard onder een rieten kap is dan ook geheel geen probleem. Heeft u een bestaande schoorsteen of rookkanaal van voldoende diameter dan kunt u deze probleemloos gebruiken. Bij een woning met een rieten dak , moet het uiteinde van een rookkanaal c. Een houtgestookte open haard kan prima in combinatie met een rieten dak.


Belangrijk is wel dat je een goede vonkenvanger op je schoorsteen plaatst. Rieten dak en een open haard.

Een hout gestookte openhaard of kachel is dat mogelijk in combinatie met een rieten dak ? Deze vraag word nog regelmatig gesteld. Het antwoord is dat dit zeker mogelijk is, met een goed rookkanaal en een vonkenvanger op de schoorsteen. Schoorsteen rookkanaal rieten dak haard. Vonkenvangers voor rieten daken.


Den Hartog heeft deze vonkenvangers speciaal voor schoorstenen in rieten daken laten maken. Plaats een vonkenvanger van RVS gaas, hiermee voorkomt u dat uw rieten dak in vlammen op gaat. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de verzekering. Vind vonkenvanger op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel. Een rieten dak is minder brandbaar dan vaak wordt gedacht. Als u al een schoorsteen of rookkanaal heeft met een geschikte diameter, kan deze zonder problemen gebruikt worden. Hierbij is het wel te adviseren om een vonkenvanger te gebruiken.


Deze zou eventueel gecombineerd kunnen worden met een regenkap. De vonkenvanger en de werking er van. Kort antwoord: Ja, met een vonkenvanger op de schoorsteen Meer info: Vereisten vonkenvanger : De totale doorlaat is min.

Op zoek naar een woonverzekering voor een woning met een rieten dak ? Als je een rieten dak op je huis hebt, betaal je vaak meer premie voor je woonverzekering. Ook zijn verzekeraars steeds. Zorg dan voor een vonkenvanger om het gevaar op brand te verkleinen.


Daarnaast kun je het riet laten . De roestvrijstalen constructie zorgt ervoor dat vonken niet op het dak terecht kunnen komen. De mazen van het gaas zijn . Oplossingen voor Pensioen, Hypotheek, Verzekeringen, Sparen en Beleggen. Boven het vuur hangt een runderhuid om vonken op te kunnen vangen, een zogeheten vonkenvanger. In het Oertijdpark hangt deze vonkenvanger in de middensteentijdhut, het steentijdhuis, de bronstijdboerderij en ijzertijdboerderij.


Binnenkant steentijdhuis (fotografie Davado) . In veel gebouwen met rieten daken zijn open haar den of kachels voor vaste brandstoffen aanwezig. De constructie en het onderhoud van de schoor stenen van deze haarden en kachels hebben grote invloed op het brandgevaar. Bij een verkeerde con structie van de dakdoorvoer kan een . Heeft uw huis een rieten dak , dan is de brandveiligheid van uw huis extra belangrijk.


Lees de preventietips van Univé om brand te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts