dinsdag 18 april 2017

E85 tanken welke auto

De ethanol wordt verkregen uit planten zoals maïs, koolzaad en rietsuiker. In Duitsland en Frankrijk wordt Ebenzine verkocht maar niet elke auto kan er tegen. Estaat voor ethanol en is een mengsel van Euro loodvrije benzine met ethanol , een soort alcohol.


Overigens zijn wij van opreis. Wat mij meteen opviel is dat mijn auto er stukken beter door gaan lopen is.

Ik heb veel meer vermogen! Wat ik tot nu toe ontdek heb en geprobeerd heb om bevestigd te krijgen van de mensen die er voor geleerd hebben: Er wordt gezegd dat Ethanol. Vervuilt de olie meer met het gebruik van bio- ethanol ? Ethanol of alcohol is een ontvetter van de eerste orde. En als je dan toch per ongeluk Etankt is er volgens auto -expert Erik Jan de Jong nog geen man overboord: Het is niet zo ernstig als benzine tanken in een dieselauto , maar het is wel aan te raden om dan zo snel mogelijk gewone benzine bij te tanken om het ethanolgehalte te verlagen. Die kan zowel op benzine of op (maximaal ) ethanol rijden en op alle mengverhoudingen daar tussenin.


Biobrandstoffen zijn voorlopig nog duurder dan fossiele brandstof. Kijk hier waar biobrandstof tanken mogelijk is.

Ik tank BP Ultimate met mijn Clio RS, en ja het is duurder (inmiddels per liter ) maar komop, dan had je geen RS moeten rijden. Ervaringen met BlueOne95? Bio ethanol, biologische brandstof voor uw auto?


Ondanks alle moeite die de Duitse regering zich getroost heeft komt het daar niet van de grond gezien deze een zeer lichte corrosieve eigenschap heeft en niet geschikt is voor oudere motoren. Zelfs een hoop modernere wagens mogen niet op . Trekt uw auto dit type niet, dan bent u genoodzaakt premium-brandstof te tanken (of als u eigenwijs bent de gok te nemen). Wat ik mij verder nog afvraag: het is bekend dat ethanol een hoger octaangetal heeft dan benzine, namelijk 108. Zou het octaangetal van de loodvrije benzine in het mengsel dan ook . Naast de ethanol en benzine bevat de brandstof ook nog vaak kleine hoeveelheden MTBE en isobutanol voor een betere verbranding en of motoronderhoud.


De genoemde percentages zijn volumepercentages. Volgens de Europese norm EN 2is bijmengen van bio- ethanol aan conventionele benzine (dus 'E5') toegestaan. Biodiesel, bioethanol, biogas, koolzaadolie en andere ppo zijn duurzame brandstoffen waarmee u schoner kunt rijden. Alle tanklocaties voor biobrandstoffen en praktische informatie vindt u hier.


Eheeft namelijk een . Controleer hier of uw auto geschikt is. Het verschil is dat Euro maximaal ethanol en Blue One maximaal ethanol bevat.

Hierdoor is Blue One het. Bij Argos in Vught aan de Kempenlandseweg en in Bakkum aan de Heereweg kunt u vanaf nu Blue One tanken. Hebben jullie ook wel eens dat je je afvraagt welke brandstof voor jouw auto geschikt is als je gaat tanken ? De Ebenzine is een variant op EUROen bestaat uit een mengsel van tenminste fossiele brandstof en maximaal procent bio- ethanol (alcohol), daarom de E van de E10.


Spring naar Klopt het dat we door bio- ethanol te produceren bepaalde volkeren de. Kennis en technische bagage maken van Vincent Hayez dé referentie in de autowereld , waarin veiligheid en ecologie steeds belangrijker. Aankoopadvies autosalon : kiezen voor welk type voertuig?


Touring Total tankkaart. Rijd je binnenkort naar een skigebied of denk je alvast na over een autovakantie in de zomer? Als benzinerijder zoek je in het buitenland soms langs de (snel) weg tevergeefs naar Euro 95. In plaats daarvan krijg je de keuze om E(of soms Eof E5), SuperPlus of Euro te tanken.


Toyota adviseert bij deze keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts