vrijdag 21 april 2017

Gas besparen met zonnepanelen

Wat doet de werkgroep energieverkenning? Dit bijvoorbeeld: Fons kwam met een idee om flink op gas te besparen door het combineren van zonnepanelen met een. Onze voorkeur om op gas te besparen gaat uit naar een warmtepomp, want volgens mij is de verhouding tussen rendement en investering hier het grootst.


Omdat de warmtepomp veel stroom verbruikt zou ik dan ook graag meer zonnepanelen op het dak leggen. Alleen, weet ik uiteraard nog niet precies .

Stap dan jaarlijks over van energieleverancier! Behoud lage, vaste tarieven voor stroom en gas en profiteer elk jaar van welkomstkortingen. Daarnaast kies je gemakkelijk voor energieleveranciers die bijvoorbeeld alleen groene ( zonne -)energie . Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water.


De cv-ketel gebruikt in dit geval warmte die aan de aarde of lucht wordt onttrokken, om het water in de cv-leidingen te verwarmen. Hoeveel je bespaart is van veel . Om toch een besparing te halen op gas zijn hier de volgende oplossingen voor bedacht.

Klik op een link om naar de desbetreffende oplossing te gaan. Als je weet dat je woning geschikt is en hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen, wil je natuurlijk ook een indicatie hebben van hoeveel je kunt besparen. Besparing met zonnepanelen. Wij berekenen de opbrengst van zonnepanelen in Kilowatt uur (kWh).


Het vermogen van een zonnepaneel wordt weergeven in Wattpiek. Wekken je zonnepanelen niet genoeg energie op om jouw volledige verbruik te salderen? Dan bestaat je eindafrekening voornamelijk uit netbeheerkosten, vaste leveringskosten en gaskosten. Netbeheerkosten worden vastgesteld door de netbeheerder en veranderen niet . Wat betekent dat voor het energieverbruik? Bereken uw toekomstige energiebesparing met de energiewinstcalculator voor dak- of muurisolatie, de vervanging van een oude cv-ketel, de vervanging van enkel glas door hoogrendementsbeglazing of de investering in een zonneboiler of fotovoltaïsche zonnepanelen.


Met zonnepanelen kun je daarop flink besparen. En met de huidige panelen verdien je de zonnepaneel kosten al binnen 8-jaar terug. Wat is de opbrengst zonnepanelen ? Welk type je ook kiest, de energie-efficiëntie ligt altijd een pak hoger dan bij een klassieke gasketel. Voor de drie hierboven besproken systemen varieert dit van 20 .

Dat merkt u aan uw maandelijkse energierekening die meestal flink omlaag gaat. De vraag welke besparing zonnepanelen u opleveren is een van de meestgestelde. Wat leveren zonnepanelen u op? Bereken de opbrengst van uw zonnepanelen eenvoudig online.


Als je vooral zelf elektriciteit wilt opwekken . Een zonneboiler bespaart op stookkosten en dus op je gasrekening. De aanschafkosten voor een dergelijke zonneboiler liggen gemiddeld rond de € 3. Deze zonneboiler kan u een jaarlijkse besparing opleveren van 1m wat met de huidige gasprijzen neerkomt op een besparing van € 1per jaar. Er zijn manieren waarop u kunt besparen op de aanschafprijs van uw zonneboiler.


Met uw investering in zonnepanelen is het mogelijk om een rendement te maken van meer dan. De opbrengst verschilt per paneel en per dak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts