dinsdag 11 april 2017

Houtkachel pijp aansluiten

Wilt u een houtkachel installeren? Het installeren en aansluiten van uw houtkachel is bij uitstek een klus voor de vakman. Maar als u handig bent, kunt u het ook zelf. Wel is het heel belangrijk dat u – om veiligheids- en gezondheidsredenen – goed weet waar u op moet letten.


Hier onder geven we u een overzicht van de zaken waar u in ieder geval mee . In deze klusbeschrijving staan de belangrijkste aandachtspunten voor het veilig aansluiten én stoken van de houtkachel.

Bespaar jezelf de installatiekosten van een houtkachel met deze praktische handleiding. Eerder stond beschreven hoe je een nisbus plaatst in het plafon nu volgt een beschrijving hoe je de houtkachel zelf hierop aansluit. We bespreken situaties: Kachel met achteraansluiting: hierbij kan een rechte pijp. In de prijs-berekening staan kolommen voor rvs dubbelwandig rookkanaal Ø15 Ø2en Ø250.


Deze kosten berekening is niet bruikbaar voor het berekenen van een enkelwandig rvs kanaal, ook niet voor dikwandig 2mm stalen kachelpijp of concentrisch kanaal. Het plaatsen en aansluiten van kachels en open . Dit kan een gemetselde schoorsteen zijn maar ook vast of flexibel pijpmateriaal van allerhande materialen zoals RVS, gegalvaniseer blauwgegloeid of aluminium. Een kachel of haard kan alleen goed functioneren als de schoorsteen in goede staat is en het rookkanaal goed op de kachel aansluit in elk opzicht.

Plaats het onderste deel van het rookkanaal recht op de houtkachel. Zet het bovenste deel daarop vast en bevestig dat in het gat in het plafond. Zet daarna de onderkant op het aansluitingsstuk van de kachel. De rookpijp kan ook rechtstreeks in een bestaande schouw gaan. Bekijk de mogelijkheden voor installatie van je . Het rookkanaal Corten geëmailleerd van Poujoulat dient voor de aansluiting van alle types houtkachels.


De esthetiek en de diversiteit van kleuren verzekeren een perfecte harmonie met de kachel en het interieur. Het gamma bestaat uit een grote keuze van elementen en biedt verschillende esthetische oplossingen voor. We hebben een ruim assortiment verloopstukken: . Of moet ik hem helemaal verwijderen en heeft dat dan effect op de andere verwarmingen van de kamer? Anders komt de houtkachel dus een stukje voor die ombouw met verwarming te staan, en gaat de pijp.


Plaats de houtkachel waterpas op een vloer die hittebestendig is. Van kachelpijp voor houtkachels. Je hebt daarom ijzeren pijp nodig ipv aluminium. Houtkachelafgas wordt veel (veel!) heter dan gaskachelgas. Dat haal je bij een kachelwinkel.


Winkels die houtkachels verkopen, verkopen gewoonlijk ook pijp. Gewone enkelwandige ijzeren pijp , bochtjes en verloopjes.

Alles wat daar de ruimte verlaat moet dubbelwandig zijn. Dit is om condens in de pijp tegen te gaan en om een veilig kanaal te garanderen. Daarbij moet het ook aan andere eisen voldoen, namelijk minimale afstand naar. Monteer tussen de kachel en het dubbelwandig rookkanaal een dikwandige kachelpijp (2mm dik). Sluit de pijp altijd inwaterend aan.


Dit voorkomt dat eventueel vocht of roet tussen de buizen door lekt. Inwaterend wil zeggen dat de pijp op de kachel met de flens naar boven is gericht en . Hierop wil ik het rookkanaal aansluiten. Echter het kanaal is de laatste 5m minder dan 15cm doorsnede.


De leverancier stelt voor om er een 125mm flexpijp door te doen. Vanaf de woonkamer zal de houtkachel met 1m enkelwandig aangesloten worden met . Heb je al een geschikt rookkanaal in de woonkamer? Dan zijn de kosten van de pijp van de houtkachel tot de aansluiting in de wand relatief laag.


Daarnaast is het mogelijk dat je een schoorsteen in uw huis heeft staan. Bekijk eerst of de schoorsteen geschikt is voor de kachel waarmee je wilt gaan stoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts