vrijdag 3 april 2015

Formula rp1

De ultieme race sensatie kun je nu beleven bij Race Planet! Formule RPis de nieuwe opstapklasse voor de Nederlandse en Belgische formulewagenracerij met een professionele uitstraling voor een behapbaar budget. Formule RPis een initiatief van Race Planet, de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) en de Royal Automobile Club Belgium (RACB) en vormt de eerste . Heeft niet iedere autosporter Max Verstappen als voorbeeld? Ondanks deze ambitie bleek de stap vanuit met name de karting naar de formulewagens de laatste jaren toch (te) hoog.


Daar komt nu met de Formule RPverandering in.

Een betaalbare eenheidsklasse in een allesomvattend pakket, inclusief opleiding en . Nog een paar dagen tot de eerste testdag op januari aanstaande. De interesse in de Formule RPis groot en de aanmeldingen voor deze testdag lopen. Het heeft wat voeten in de aarde geha maar er is een nieuwe instapklasse in de eenzitterij op Benelux-niveau: de Formule RP1. Het doel is om zowel beginnende als ervaren rijders . Feel like Lewis Hamilton in our new Formula RPopen-wheel cars.


Experience the ultimate sensation at Bleekemolens Race Planet! Formule RPmoet er voor zorgen dat iederéén kan overstappen naar de race- wereld.

Wil jij de nieuwe Max Verstappen worden? Dan is die kans nu een stuk dichterbij. Er komt namelijk een nationale instapklasse vanuit de karts naar de autosport. Het is een initiatief van Race Planet, de Knac . Het was voor Rick Bouthoorn zijn eerste test in de autosport ooit en daarmee de eerste stap richting het verwezenlijken van zijn drooautocoureur worden.


De dertienjarige karter uit Almere testte op het circuit van zijn Zandvoort een Formule -auto van de nieuwe Nederlandse klasse Formule RPen zette . Tijdens de testdag op Circuit Zandvoort kwamen er ondanks de korte aanmeldingstijd twaalf rijders op de baan, die zonder uitzondering enthousiast uitstapten. Opvallend was het gemak waarmee de onervaren coureurs . Reed hij in de eerste week van het jaar in een potente LMP3-auto naar de winst tijdens de Hankook 3xuur van Dubai, afgelopen week testte hij de nieuwe Formule RP-auto. Op het circuit van Zandvoort reed de . ZANDVOORT – Zijn eerste test in een formule -auto bezorgde Fabricio Rietdijk afgelopen week een grote lach op zijn gezicht.


Het enthousiasme was groot en de reacties na de testdag op Circuit Zandvoort onverminderd positief, maar de korte opstarttijd breekt de Formule RPnu toch op. De Formule RP, de nieuwe opstapklasse in de formulewagenracerij, mag zich zo kort na de introductie in een grote belangstelling verheugen. Een tevreden initiator, trotse ouders, nieuwsgierige journalisten en een paar (professionele) autosportliefhebbers die dit van dichtbij wilden meemaken sierden de pitstraat.


De eerste testdag voor de jonge talenten in de RPzit erop. De rijders zelf bleven gefocust, lieten zich graag informeren en instrueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts