dinsdag 23 juni 2015

Expansievat levensduur

Wat is de levensduur van expansievaten ? Zoveel leveranciers, zoveel meningen, lijkt het wel. Onderhoud aan het expansievat verlengt de levensduur. Toch is een defect aan het expansievat een veel voorkomende storing bij cv-installaties.


De vuistregel voor vervanging is in veel gevallen tot jaar.

Waarom moet eigenlijk een cv-installatie een expansievat hebben? Is het slim om het expansievat te vervangen als je een nieuwe cv-ketel koopt? Woonhuis onder kap, cv-inst. Bij opwarmen water vandaag tot graden stijgt van tot bar. Mijn voorzichtige conclusie expansievat stuk.


Expansievaten hebben een beperkte levensduur door het rubberen membraan wat erin zit. Deze kan na een aantal jaar poreus worden en gaan .

In deze how-to is te zien hoe je eenvoudig een expansievat kunt controleren. Tussen deze delen zit een rubberen membraan dat zorgt voor de juiste druk in de ketel. Na een aantal jaren slijt dit membraan, waardoor het expansievat kan gaan lekken. Een expansievat heeft een gemiddelde levensduur van jaar. Is jouw expansievat ouder?


Dan is het controleren ervan geen overbodige luxe. De levensduur is afhankelijk van de dimensionering, temperatuur van het vat en gebruik van de installatie. Ik zou u willen adviseren om de installatie na te laten kijken door een GasNed-installateur. Vanwege het rubberen membraan, wat een natuurproduct is en een beperkte levensduur heeft, is het verstandig om na zeven jaar het expansievat te laten vervangen.


Het is een werkje van niets en het expansievat kost maar een paar tientjes. Wanneer je het expansievat niet vervangt zal op een gegeven moment het . Deze rubriek komt tot stand in samenwerking met Will Scheffer. Zit u zelf met een technische vraag?


Het expantie vat van mijn Cv ketel staat gemonteerd op de retourleiding om de uitzettingsdruk van het warm water op te vangen. De blaas in het vat is gevuld met stikstof. De meeste onderdelen van de cv-installatie gaan net zo lang mee als de ketel zelf, tussen de vijftien en twintig jaar.

De cv-pomp is meestal eerder aan vervanging toe, na ongeveer zeven jaar. Garantie cv-installatie. Als je een nieuwe ketel koopt of een volledig nieuwe centrale verwarming aanschaft, dan zal er ook een nieuw expansievat bij zitten. Deze vaten gaan gemiddeld niet zo lang mee als de rest van de centrale verwarming, zoals de ketel en de radiatoren en zal waarschijnlijk . Er zijn twee manieren waarop het water kan verdwijnen.


Als je expansievat kapot is, zal de druk enorm stijgen wanneer de ketel het water verwarmt. De drukstijging wordt normaal gesproken afgevlakt door het expansievat , maar dat is nu kapot. Heb je een ketel met een overdrukventiel, dan zal het overdrukventiel zorgen . Made in Germany by Reflex . Het is belangrijk dat de capaciteit van de drukketel aansluit bij de capaciteit van de pomp: de drukketels en expansievaten zijn verkrijgbaar met een druk van tot bar.


Frygon kan u hierin adviseren en daarbij de drukketel installeren. Alle drukvaten die Frygon voor u installeert zijn voorzien van de benodigde certificaten . Sil op 20:Expansievat. Ga er maar gerust van uit dat het vat inderdaad vervangen moet worden. Bij een grote waterzijdige klus behoor je een vat op leeftijd eigenlijk altijd te vervangen om problemen voor te zijn. Flamco voert een breed assortiment expansievaten , voorzien van innovatieve techniek.


Zowel het stalen vat als het membraan zijn van topkwaliteit en staan garant voor een lange levensduur. Ze voldoen dan ook ruimschoots aan alle Europese normen en zijn voorzien van CE markering. De toepasbaarheid is groot, . Pa nogal boos op die gozer dat dat no way kan en mnr kwam met het verhaal dat expansievaten zovaak stuk gaan en gemiddeld een levensduur van jaar hebben (hallo die van ons is maar jaar oud) afin wij dus gezegd of er niet dan nog garantie op zou zitten ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts