donderdag 11 juni 2015

Speksteen bewerken gereedschap

WATERVAST SCHUURPAPIER A4. Beeldhouwset voor zachte steensoorten. Gereedschap - en afwerkingset voor albast, speksteen en zachte kalksteen. Voor het bewerken van speksteen heb je geen speciaal gereedschap nodig.


Houtraspen en houtbeitels,keukenmes,houtzaag,schuurpapier,nagels, metaalboren.

Polijsten doe je met schuurpapier waterproof. Schuurpapier heeft een korrelgrootte of grid en staat achteraan gedrukt. Hoe groter het getal,hoe fijner de korrel. Ik heb stukken speksteen , een boek met voorbeelden en techniek en ijzeren vijltjes en kunststof mesjes alles samen voor euro. Beginners kunnen al het aanwezige gereedschap gebruiken.


Vanaf het tweede jaar koop je een eigen basisset, maar kun je gebruik blijven maken van gereedschap dat je maar . De goedkopere speksteengereedschappen zullen hier relatief sneller op slijten. Soms zitten er in speksteen stukjes gekristaliseerde steen.

Deze stukjes zijn nagenoeg niet met het goedkopere speksteengereedschap te bewerken , hiervoor heeft men sterker (bijvoorbeeld italiaans) staal of zelfs diamant gereedschap nodig. Je hoeft niet met het duurste gereedschap te beginnen. Mijn advies is eigenlijk, volg een workshop en dan leer je meteen de basis om zelfstandig verder te gaan met het bewerken van speksteen.


Het beste kun je kiezen voor de beginner voor een zachte steen ,braziliaanse speksteen of een aziatische. Omdat speksteen zo zacht is, kun je ook een aantal ongebruikelijke gereedschappen gebruiken bij het bewerken hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan linoleum gutsen, een tandenborstel om stof weg te borstelen, keukenmesjes en zelfs tovervijlen om de steen te polijsten. Om het speksteen uiteindelijk nog een mooie . Eenvoudige en decoratieve projecten om te leren beeldhouwen - Oefen uw beeldhouwtechnieken met speksteen , een zachte, probleemloos te bewerken steensoort waarvoor u weinig gereedschap nodig hebt. Leer op uw eigen tempo de basistechnieken: de keuze van steen en onderwerp, de juiste proporties, de details, . Een midweek (start op zondag) onder deskundige leiding speksteen bewerken.


Zo werk je met speksteen. Shop bij De Kwast, de grootste Online Winkel voor Kunst en Hobby. Speksteen is een 1 natuurlijk . Scherpe Prijzen, Direct uit Voorraad Leverbaar en Lage Verzendkosten.


Welke strategie volg je en met welke gereedschappen ? Elke slag kan fataal uitpakken.

Een misslag dwingt je mogelijk je oorspronkelijke creatieve idee te laten varen en al raspen vijlend en bikkelend een nieuwe wending te geven aan de vorm waar je intuïtief naar toe werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts