donderdag 11 juni 2015

Pellets verbruik

Verbruik ligt dan tussen O,KG en max. Evenredig zal ook het vermogen stijgen. Het verbruik is ook gedeeltelijk afhankelijk van het vermogen . Voorbeeld : laag-energie-woning : warmteverlies 6kW.


In de opstellingsruimte . Omdat gebruikers langzaam groeien, worden er nu toch al speciale bossen aangeplant om voor voldoende pellets in de toekomst te kunnen zorgen.

De milieubewuste pelletgebruiker weet vaak wel dat het verbruiken en het uitputten van de langzaam ontstane . Wat is het verbruik van een pelletkachel? Maar wat zijn dan de hoeveelheden die de kachel hiervan gebruikt? We kunnen het verbruik bij benadering aangeven, deze is dan wel afhankelijk van een aantal factoren. Je verbruik van pellets hangt zeer zeker samen met de isolatiegraad van je woning alsook of je veel winst van zon kan hebben op zonnige dagen.


Tevens, een goed geïsoleerd huis dat lek is al een zeef en veel tocht heeft. Als je veel pellets stookt, kan je misschien eens denken aan . Wat kan ik besparen met een pelletkachel? Whprijs houtpellets : werd afgeleid uit onze analyse van de pelletprijzen.

Hierop is subsidie mogelijk waardoor de kosten vergelijkbaar zijn met een aardgasketel. Het jaarlijkse verbruik van 3. Aardgas en houtpellets ontlopen elkaar hier dus . Houtpellets zijn in trek. België en Nederland namen daarvan samen miljoen ton voor hun rekening.


Niet dat Belgen en Nederlanders zoveel pelletkachels en -boilers kopen. De meeste houtpellets komen in . Minder goede pellets zijn zachter waardoor ze sneller verbranden, meer stof afgeven en er een groter verbruik zal zijn. Regelmatig geven deze slechte pellets ook technische problemen.


Het is dan ook van groot belang . Pellets voor particulier gebruik zijn erg milieuvriendelijk. Ze geven bij de verbranding zeer zuivere rookgassen af. En als ze lokaal geproduceerd en verbruikt worden - zoals dat in België het geval is - zijn ze CO2-neutraal. Pellets winnen het op dit vlak van fossiele brandstoffen als stookolie en gas.


Februari net afgesloten met minder gasverbruik. De keus voor pellets is m. Een keuze voor pellets i. Dit en veel andere opties om minder fossiele brandstoffen te .

Bij het opstarten gebruikt het onstekings gloeispiraal enkele minuten 3watt. Bij de aanschaf van een pelletkachel gaat u niet over nacht ijs. U vraagt zich onder andere af wat het verbruik van de kachel u gaat kosten.


Bekijk daarom het rekenvoorbeeld van Pelletkachel Tilburg. Wij hebben voor u uitgerekend hoeveel pellets een doorsnee gezin jaarlijks verbruikt bij een normale verwarming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts