donderdag 4 juni 2015

Ventilatie woning

Goed ventileren is nodig voor je gezondheid. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. Ventilatie kan dus beter.


Vroeger ging luchtverversing in huis . Daarvoor is ventilatie nodig: aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht en vocht. In huizen zonder een mechanisch ventilatiesysteem (twee derde van de Nederlandse huizen) kan dat alleen via natuurlijke ventilatie : lucht stroomt de woning in via klepraampjes en roosters.

De vervuilde lucht stroomt via. Terecht want een goed geïsoleerde woning zonder ventilatie zorgt voor heel wat problemen zoals vocht, schimmels en gezondheidsklachten. Op deze site kom je alles te weten over de verschillende soorten ventilatiesystemen met hun . Een gezonde woning , extra belangrijk voor mensen met COP astma of andere luchtwegklachten. Goed kunnen ventileren , zonder tocht of geluidshinder.


Je woning op natuurlijke wijze ventileren zou een dagelijkse gewoonte moeten zijn – en dat is het voor de meeste mensen ook. Het komt er simpelweg op neer dat je op gezette tijden de vervuilde binnenlucht naar buiten laat stromen en frisse, gezonde lucht . Bij gebrek aan ventilatie krijgt u vocht in huis, met alle gevolgen van dien. Hier leest u over ventilatie en het voorkomen van vocht in uw woning.

Air Service geeft een woordje uitleg over hoe een geschikt ventilatiesysteem integreren in een bestaande woning. Voorbeeld van een ventilatiebalansberekening conform het Bouwbesluit. In het algemeen werden tot nu toe vier basistechnieken voor ventilatiesystemen onderscheiden (systeem A, B, C en D). Welke soorten ventilatiesystemen zijn er? Een woning kan u ventileren met ventilatiesysteem a, ventilatiesysteem b, ventilatiesysteem c of ventilatiesysteem d. Bij nieuwbouwwoningen en grotere verbouwingen is een ventilatiesysteem verplicht.


Bij nieuwe woningen is het vaak het gebrek aan openingen of het toepassen van balans ventilatie wat de woning onprettig maakt. Alle reden dus om je wat tips te geven . Mechanische toevoer en natuurlijke afvoer (systeem B). Via een kanalensysteem wordt mechanisch lucht toegevoerd in alle kamers. Natuurlijke afvoer vindt meestal plaats via bouwkundige kanalen,waarbij de thermische trek (het schoorsteeneffect) . Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten vocht in een huis.


Daarnaast vervuilen kookluchtjes, rook en allergieopwekkende stoffen de lucht. Door te ventileren wordt de vochtige en vervuilde lucht afgevoerd naar buiten. Is uw woning goed geïsoleer dan is het extra belangrijk om goed te . Doordat de wind in kieren en spleten waait, ververst de lucht. Dit zorgt in vele gevallen voor overbodige ventilatie , een onaangenaam binnenklimaat en dus ook . Ze maken veel lawaai, verversen de lucht onvoldoende en hebben vaak vervuilde luchtleidingen, zo blijkt uit het rapport dat BBA Binnenmilieu en het RIVM onlangs in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft uitgevoerd naar de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts