woensdag 18 mei 2016

Druk cv ketel te laag

Vul zelf je CV - ketel bij. De waterdruk van je CV - ketel moet tussen de en bar staan. Als de druk te laag is, zal de ketel uitvallen. In dit geval dient je ketel bijgevuld te worden met water.


Maar hoe doe je dat, het bijvullen van je CV - ketel ? Instructie bijvullenVideo instructie bijvullenKom je er niet uit?

Nu is er gisteren een monteur bij geweest en die heeft een nieuw expansievat geinstalleer want de oude was kapot. Meer resultaten van forum. Wanneer is de cv-ketel druk te hoog? Waterdruk in cv - ketel te hoog of te laag ? Zorg dat je een emmer en doek bij de hand hebt: het water in de leidingen is altijd vuil en zwart. Bekijk onze handige video en ga aan . Dit kun je in principe zelf doen, wij leggen je in dit artikel graag uit hoe.


Durf je het zelf niet aan, of merk je dat de onderstaande stappen niet leiden tot het gewenste resultaat? Schakel dan de hulp in van een erkende installateur.

Ik woon in een huurwoning van een woningbouwvereniging. Deze vereniging heeft een onderhoudskontrakt met het verwarmingsbedrijf. Half oktober wordt bij mij het expansievat vervangen.


Daarna begint de ellende. Twee weken later valt de ketel uit, waterdruk te laag. Geeft de verwarming te weinig warmte of werkt de verwarming helemaal niet?


Je kan dit gelukkig makkelijk zelf oplossen met een klein beetje handigheid. De druk van een CV - ketel moet tussen de en bar liggen. Dan moet u tot actie overgaan. Lees hieronder wat u dan kunt doen.


Waarom is de juiste druk zo belangrijk? Komt er een te zachte straal warm water uit de kraan? Dan is de waterdruk van uw cv-installatie waarschijnlijk te laag. Hoe zorgt u ervoor dat de waterdruk van uw cv - ketel optimaal is? De ketel gaat in storing.


Te hoge druk is slecht voor de leiding, koppelingen en pompen in je ketel. Bij centrale verwarmingsinstallatie is sprake van een gesloten systeem. Om het systeem goed te laten werken moet het precies de goede hoeveelheid water bevatten.


Wat moet ik doen bij te hoge of te lage druk.

Het is belangrijk dat je regelmatig jouw CV - ketel bijvult. Op met moment dat de druk nog verder daalt wordt jouw huis helemaal niet meer verwarmt. Doorloop de onderstaande stappen of bekijk het instructiefilmpje om te. Zorg hierbij dat hierbij een doek gebruikt wordt, leidingwater is vaak vuil en zwart.


Is de druk van de Cv - ketel te laag , dan moet de Cv-installatie bijgevuld worden. U controleert dit zelf door te checken op hoeveel bar de meter staat. Als de meter niet tussen de en bar staat, dan is het bijvullen inderdaad nodig.


Het aanvullen is niet erg moeilijk, u doet het gemakkelijk zelf. In onderstaand stappenplan leest u precies hoe u dit doet. Wordt uw verwarming niet warm? En dat kunt u gemakkelijk zelf.


CV bijvullen en ontluchten. Lucht in de cv-installatie is slecht voor het systeem. De cv - ketel moet harder werken om je huis te verwarmen en dat kost extra energie.


Ook de waterdruk in de cv-installatie is belangrijk. Een te hoge of een te lage druk kan problemen geven met warm water en ervoor zorgen dat het systeem .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts