maandag 16 mei 2016

Stère hout prijs

Hoe evolueren de prijzen van pellets? Om dus duidelijk te maken dat de kubieke meter niet enkel uit hout bestaat, spreken we over een stère. Daardoor besparen we heel wat op de transportkosten en kunnen wij u een zeer concurrentiële prijs aanbieden.


Vandaag besteld , morgen geleverd! Brandhout prijzen , hoe kan ik het beste brandhout kopen? In onze analyse gaan we uit van de prijzen voor normaal droog hardhout , gezien niet zovele leveranciers zachthout aanbieden en niet zovele houtkachels zachthout veilig kunnen branden.

In ieder geval is een stère geen juiste maat voor gekloven brandhout. Per rolstapel of vrachtwagen zullen afwijkingen van dit gemiddelde voorkomen. In onderstaande illustratie wordt duidelijk dat een prijs per stère lager is dan een prijs per m³ zonder dat dit voor het verkoopresultaat wat uitmaakt. Vaak wordt hout in stères gemeten omdat dat een snelle en goedkope manier van meten is. Gratis levering vanaf sterre en binnen de km.


STUNTPRIJS BRANDHOUT EIK EN BEUK OP METER GEZAAGD EN NIET GEKLOVEN. Te koop eiken hout op stam euro per kub partijtje van ongeveer kub vaste prijs 1euro. ALS EEN STERE HOUT SAMENGESTELD IS UIT BLOKKEN VAN METER LENGTE ( METERHOUT ). HERZAAGD WORDT TOT KORTERE BLOKKEN,ZAL MEN EEN KLEINER VOLULE KRIJGEN,.

WANT KLEINERE BLOKKEN HOUT STAPELEN NAMELIJK DICHTER. VOLUME INGENOMEN DOOR EEN STERE HOUT. Ik heb onlangs mdoen komen, was droog (2j) brandhout , voornamelijk beuk ( met wat eik tussen), gezaagd op 35cm (maar andere lengtes konden ook zonder meerprijs ): prijs Euro per m( ster ), levering aan huis gratis (in de buurt uiteraard).


Vanaf stères - halfdroog. NU AANKOPEN = DROOG BRANDKLAAR hout deze winter. Wij leveren telkens stères hout , maar veel mensen kennen het verschil niet tussen een stère hout en een m³ hout.


Terecht trouwens, want het verschil is erg klein. Een m³ hout is erg simpel: het is een kubieke meter gestapeld met hout. Elke gaatje wordt opgevuld met een blokje hout. Kortom vele variabelen die de houtprijs bepalen.


Bij aankoop van brandhout of een vergelijking van verschillende handelaars in brandhout maken, dan moet je de volgende zaken hierboven mee in rekening houden. Bij vele landbouwgewassen gaat men een product aankopen per gewicht. Masterfire verkoopt haardhout in diverse inhoudsmaten.


Hout in een stère wordt gerekend als gestapeld rondhout (dus ongekloofde stammen). Een stère is een inhoudsmaat voor hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts