vrijdag 29 september 2017

Zijlende prijs

Het lekkerste vlees van de dikke lende en zijlende koopt u bij Meerdanvlees. Bijzonder stukje rundvlees. Vaak door slagers gebruikt om biefstuk van te snijden.


De vezels zijn kort, de textuur is gekenmerkt door een . Dit stukje vlees komt uit de dikke lende van het rund.

Door de fijne vleesdraad is dit na de ossenhaas het meest malse stukje biefstuk dat er is. Een stukje weegt maximaal 8gram en is ook erg lekker om in zijn geheel te bakken. Een garing van ongeveer minuten is dan genoeg.


Zijlende wordt gesneden van de dikke lende van een rund. Wie van lekkere en malse biefstukken houdt, zal hier ongetwijfeld goed van kunnen genieten. Afkomstig van grasgevoerde runderen en ber. Het heeft een fijne textuur en bevat.


Slagers gebruiken het vaak om biefstuk van te snijden, want door de fijne vleesdraad is dit na de ossenhaas het meest malse stukje biefstuk dat er is.

Amerikanen noemen het top sirloin roast. Vroeger werd het in de slagerij ook wel “imitatie” ossenhaas genoemd. Malse biefstuk: Net even een andere structuur dan kogelbiefstuk. Bereidingswijze: Gebruik altijd veel boter, en schroei het vlees snel dicht op hoog vuur.


Houd het vlees in beweging tijdens het bakken. De Dikke lende is een zacht stuk vlees uit de bil van het rund. De dikke lende bestaat uit het vast deel van de dikke lende en de botermalse zijlende. Deze twee zijn gescheiden met een dikke zeen. Er zijn zelfs slagers die hem als tournedos durven te verkopen.


De zijlende is heel erg mals. Wat is redelijk voor Charolais, dagen karkas gerijpte zijlende , geproportioneerd vacuüm. Zwaar vlees zou voor de prijs kunnen maar voor je gewichten zijn die veel te zwaar.


Doordat er geen bindende -laat staan wettelijke-richtlijnen zijn voor welke delen van een koe je allemaal biefstuk mag noemen, zijn slagers geneigd om zoveel mogelijk vlees als biefstuk aan de man te brengen. Maar lang niet al het spiervlees kan de biefstukwals dansen: veel stukken zijn taai of bevatten . Een biefstuk gesneden van de zijlende heet een rumpsteak en van de flank heet deze een flank steak. Het is in Nederland vrij onbeken omdat het stuk flank van onze Hollandse melkkoe vaak niet echt lekker wordt gevonden.

Online bestellen bij je eigen slager, groenteman, bakker, kaasspecialist, wijnhandel en visspecialist. In één keer besteld en in één keer thuis bezorgd. Kwaliteit en prijs worden bepaald door: – welk deel van het rund de biefstuk gesneden wordt.


Daarom werd het ook wel door de slagers imitatie ossenhaas . Deze Kogelbiefstuk heeft door een uniek procedé een malsheid gekregen, wat zn weerga niet kent. Deze procedure is zo uniek, dat er tal van Nederlandse slagers zijn, die dit nog niet kennen of herkennen. Prijs per minimaal gewicht: 1. Dit bijzonder stukje vlees komt uit de dikke lende van het rund.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts