donderdag 17 juli 2014

Mechanische ventilatie wtw

Koop uw WTW unit met warmteterugwinning ventilatie online bij Ventilatieland. Laagste prijs garantie en zeer ruim assortiment balansventilatie zoals Itho, Brink en Stork! Het voordeel van een WTW unit tegenover een gewone mechanische ventilatiebox is dat een WTW unit ook mechanisch verse lucht aanvoert, terwijl dit bij een mechanischte ventilator via natuurlijke ventilatie plaatsvindt.


Een ander voordeel is dat de WTW unit de warmte in de woning behoudt door gebruik . Slim, ventilatie met warmteterugwinning. Door het gebruik van een ventilator met warmteterugwinning gaat er veel minder warmte verloren in huis.

Van de vervuilde binnenlucht die wordt afgevoer wordt een groot deel van de warmte opnieuw gebruikt bij de toevoer van verse buitenlucht. Deze lucht voelt nagenoeg . Om de lucht in de woning te verversen bestaan verschillende mogelijkheden. Dat kan door natuurlijke ventilatie, waarbij via roosters en kantelramen verse lucht de woning ingelaten wordt. Maar het openzetten van een raam is lang niet altijd genoeg en heeft maar een tijdelijk effect.


Eenmalig bestellen = doorlopend vervangen. Sluit een afzuigkap met motor niet aan op de mechanische ventilatie. Meestal zit er ook een warmteterugwin-unit in ( wtw ): die warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.

Balansventilatie heet zo omdat dit ventilatiesysteem evenveel lucht aan- als afvoert. Dat maakt balansventilatie het energiezuinigste ventilatiesysteem. Je kunt balansventilatie ook . Op de sites van de diverse fabrikanten kan je wel de technische data vinden maar gebruikerservaringen zijn nauwelijks te vinden.


Het principe van balansventilatie met wtw. Een ventilatiesysteem waarbij mechanische afvoer en mechanische toevoer van verse lucht in evenwicht is, heet balansventilatie. In de woning zijn luchtkanalen . Door in de mechanische afvoerunit een WTW -unit te integreren, draagt de warme ventilatieretourlucht bij tot het opwarmen van de centrale verwarming, zowel bij laag- als hoogtemperatuurverwarming. De volledige verwarming is niet altijd met het Duco WTW System te realiseren en werkt daarom bijvoorbeeld altijd samen . In tegenstelling tot gewone mechanische ventilatiesystemen wordt de buitenlucht niet aangezogen via roosters in muren en kozijnen maar via de unit zelf met één centraal.


Warmteterugwinning is een methode voor hergebruik van warmte uit afvoerlucht en afvoerwater. Decentrale WTW betekent dat warmteterugwinning wordt toegepast in het vertrek waar dat het meest zinvol is: in de woonkamer. Een wtw -unit maakt deel uit van de balansventilatie. Je bespaart er heel wat energie mee.


Ontdek hier de prijs en de werking van een wtw -installatie. Woningen met natuurlijke ventilatie of centrale afzuiging met een mechanische ventilatiebox verliezen veel warmte (of koelte). Met de noodzaak vervuilde lucht in de woning af te voeren, wordt tegelijk kostbaar opgewarmde lucht naar buiten gebracht.

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Bij mechanische ventilatie gaat vaak veel warmte uit het huis verloren. Warme lucht verlaat de woning en koude lucht komt naar binnen. De meeste woningen beschikken tegenwoordig over een ventilatiesysteem.


Dat kan een mechanische ventilatiebox (MV-box) zijn, of een Warmte Terugwin-unit ( WTW ). De kosten voor een nieuwe MV-Box bedragen € 27- (inclusief vakkundige installatie). Voor het vervangen van een WTW -unit komt een adviseur bij je . Mechanische ventilatie met Warmte Terug Winning: Niet iedereen wil een complete balansventilatie inbouwen met alle aan- en afvoerbuizen die dit systeem met zich meebrengt. Voordat de afgezogen ventilatielucht naar buiten gaat wordt door de warmtepomp energie uit deze lucht onttrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts