vrijdag 11 juli 2014

Arbo temperatuur werkplek kantoor

Is het normaal dat wij achter ons buro zitten met redelijke dikke kleding (dikke sokken, trui, extra T- shirt etc) en nog steeds steenkoude handen en voeten hebben. Zijn hier richtlijnen voor. Ik wordt er een beetje simpel van dat mijn baas heel . Werken bij warmte kan schadelijk zijn voor de gezondheid.


Maar ja, dat is nogal vaag. Algemeen directeur Sheryl Sandberg onthulde dat de .

Wat is de ideale temperatuur ? Een werkgever moet er voor zorgen dat werknemers geen gezondheidsschade oplopen door te hoge temperaturen op de werkplek. Dit is vastgelegd in artikel 6. Indien het klimaat op de werkplek toch gevaar oplevert, schrijft lid voor dat de . Op het werk ontstaan al eens discussies over de kantoortemperatuur. Iedere kantoorwerker heeft recht op een aangename, gezonde en veilige werkplek. Ook de kamertemperatuur en luchtvochtigheid spelen hierin een rol.


Vroeger stond er nog als norm in de wet dat minder dan van de werknemers ontevreden mocht zijn over het binnenklimaat.

Houd er rekening mee dat . Niet alleen in winkels en op school, maar ook op kantoor. Het is dan ook ontzettend. Denk daarbij aan een goede temperatuur en luchtvochtigheid en geen tocht. De arboregelgeving bevat geen concrete eisen over (binnen)klimaat op de werkplek. Bestaan er wettelijke voorschriften voor warmte of kou op de werkplek ? Daarnaast mag het klimaat.


Om het klimaat op een kantoor comfortabel te houden zijn er de volgende richtlijnen: Voor het zomer seizoen: . Bij zittend kantoorwerk mag de temperatuur niet hoger zijn dan °C. Bij licht lichamelijk werk mag de temperatuur niet hoger zijn dan °C. Dit geldt bijvoorbeeld voor kassawerk. Bij intensief werk mag de temperatuur niet hoger zijn dan °C.


Er moet dan wel een voelbare luchtstroom zijn, anders is het maximum °C. Hiermee wordt bedoeld de toestand van temperatuur , luchtsnelhei luchtkwaliteit (verontreinigingen), luchtvochtighei licht en uitzicht. Hoewel er geen specifieke temperaturen genoemd worden, . Voor gesloten ruimten waar doorlopend mensen aan het werk zijn, gelden er minimale luchttemperaturen die afhankelijk zijn van de soort fysieke inspanningen die er geleverd worden.


Voor het werk in open werklokalen of in open lucht gelden er geen minimumtemperaturen.

Tussen november en maart zijn daar wel . Volgens de Arbowet moet de temperatuur waarin gewerkt wordt niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking werkt op overdekte werkplekken zoals een kantoor of loods. De Arbowet over buiten werken in koud weer. Wat bij overmatige hitte (klimatologische oorsprong) ? De werknemers vragen zich af hoe warm het mag zijn op de werkplek en hebben vragen over tropenroosters en kledingvoorschriften. Opgelet : werkzaamheden zoals het werk aan hoogovens e. Voor (zittend) kantoorwerk is de maximaal werkbare temperatuur graden, schrijft de Arbo -wet voor.


Hoe zwaarder het werk, hoe lager de maximale temperatuur. Te warm of juist te koud op de werkplek ? Nederlandse werknemers zijn niet snel tevreden: ruim stoort zich aan de temperatuur op het werk en het feit dat ze dit niet zelf kunnen regelen. Werk je binnen, zoals in een fabriekshal, winkel of op kantoor , dan vindt de bond een temperatuur van graden de grens. Valt bijvoorbeeld dus de verwarmingsinstallatie uit, . Terwijl de ene medewerker het naar eigen zeggen bitterkoud heeft, zet de andere het raam open vanwege de hitte.


Op veel kantoren worden vrijwel dagelijks discussies gevoerd over het binnenklimaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts