woensdag 23 juli 2014

Oude radiator afkoppelen

Heeft u een oude radiator in uw woning? Leer hoe u deze moet afkoppelen voordat u een nieuwe kan installeren. Scherpe prijzen voor verwarming vervangen.


Lees meer over het ontkoppelen van radiotoren in de kennisbank van Abelco. Als je gaat schilderen, is het handig als je je radiator even aan de kant kan zetten.

Ik wil binnenkort al onze kamers renoveren, maar moet daarvoor de radiators afkoppelen. Dit is de enige koppeling die ik kan vinden. We verwarmen momenteel nog met onze mazout ketel.


Ik heb twee oude gietijzeren radiatoren die ik wil loskoppelen en wil vervangen door nieuwere typen. Echter, de oude radiatoren hebben geen ontluchting. Ik wil graag mijn radiator in de gang beneden weghalen.


Alle radiatoren in het systeem hebben een radiatorknop en een.

Je leidingen lopen dus allemaal via een verdeler naar de radiatoren toe. Die afsluiter sluit dus de ketel af van de radiatoren , en daar schiet je . Leidingen doortrekken: Als je de oude radiator terug gaat plaatsen, sluit hem dan weer aan op dezelfde wijze als waarop je hem gedemonteerd hebt. Ga in dit geval door naar stap 5. Als je een nieuwe radiator gaat plaatsen, let er dan op dat de leidingen goed uitkomen. Ik moet ivm het stucen van wanden een aantal radiatoren weghalen.


Er zijn veel soorten radiatoren met . Moet ik echt bij de laagst gelegen radiator al het water van alle radiatoren aftappen? Het afkoppelen van een radiator is een klus die goed zelf te doen is. In deze instructievideo wordt getoond hoe je de radiator kunt loskoppelen,.


Stap 2: oude radiator verwijderen. Ontkoppel de aan- en afvoerleiding van de radiator. Daarvoor draai je de wartelmoeren van de knelfittingen los. Stop een prop papier in de afvoer van de radiator om te voorkomen dat er viezigheid uitkomt. Schroef de ophangbeugels aan de boven en onderkant van de radiator los.


Radiator loskoppelen en terughangen?

In dit klusfilmpje van GAMMA leer je hoe je het zelf doet. Vul de gaten van de oude ophangbeugels met muurvuller. Werk de doorvoergaten van de leidingen netjes weg met behulp van rozetten.


Gebruik voor het schilderen van de leidingen en radiator speciale hittebestendige radiatorlak. Maak ze van tevoren goed schoon (met thinner). Uiteraard goed ontvetten en licht . Een huurhuis en stuccen in opdracht van de huisbaas?


Dan zou hij moeten zorgen dat de stucadoor zijn werk goed kan doen en dus zelf ervoor moet zorgen dat de radiatoren even verwijderd moeten worden. Draai nu de radiatorkraan dicht. Nu moet je de ontluchting opendraaien (bij oude radiatoren heb je hiervoor een ontluchtingssleutel nodig. Bij nieuwere lukt dit met een schroevendraaier).


Plaats een plastiek opvangbak onder de radiator en begin nu met het losmaken van de radiator. Dit doe je door de leiding naar de . Wilt u uw oude radiator verwijderen? Lees hieronder hoe u dit eenvoudig zelf kunt doen.


Stap 1: Haal de stekker van de CV installatie uit het stopcontact om de centrale verwarming uit te schakelen. Laat de temperatuur afkoelen tot onder de graden. De werken gaan over de afbraak van de oude keuken, afbreken wandtegels en uitbreken vloer, verwijderen van radiator. Ik wil radiatoren plaatsen en aansluiten op een bestaande cv ketel en tevens bestaande verwarmingsbuizen bij de cv ketel afkoppelen en oude leidingen voor oude radiatoren demonteren.


Tevens ongeveer meter leiding trekken van cv naar door derden te installeren vloerverwarming verdeler.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts