woensdag 23 juli 2014

Nen norm ventilatie

De volgende wijzigingen zijn ten opzichte van de 2e druk doorgevoerd:. In Nederland zijn de eisen ten aanzien van de luchtvolumestromen in gebouwen vastgelegd in het Bouwbesluit. Deze laatste norm geeft de invoergegevens voor de energieprestatieberekening.


De bepalingsmethode van de ventilatiecapaciteit wordt toegelicht en uitgelegd wordt wanneer een ventilatie - balans wel of niet . Ventilatie van gebouwen - Bepalingsmethoden voor nieuwbouw. Incl BTW In winkelwagen.

Hierbij staat NEN voor NEderlandse Norm , EN voor Europese Norm , ISO voor International Organization for Standardization, IEC voor International Electrotechnical. Bepalingsmethode voor de toevoerluchttemperatuur gecorrigeerde ventilatie - en infiltratieluchtvolumestromen voor energieprestatieberekeningen. Deze norm geeft de volgende formule:.


Bouwbesluit staan de eisen waar een ventilatievoorziening aan moet voldoen. Projectmanager ISSO, betrokken bij ventilatiekwaliteit in de Nederlandse woningbouw. Secretaris KvINL, beheerder van certificatie- en erkenningsregelingen in de installatiesector. Bijvoorbeeld bij de eisen ten aanzien van het energiegebruik of de ventilatie van een gebouw.


Daarin staan één of meerdere methoden om aan het betreffende voorschrift te voldoen. Als u gebruik maakt van de NEN - norm weet u dus zeker dat op dat onderdeel aan .

Houdt er echter bij de formulering van aanbevelingen rekening mee of deze norm formeel van toepassing is of niet. Bij natuurlijke ventilatie dient de vereiste. In deze norm zijn verschillende ventilatie oplossingen omschreven.


Rook- en warmteafvoer (RWA): - minuten na detectie lage rookdichtheid - Extreme hittebeperking - Rook- en warmte afvoer - Schadebeperking. Deze criteria zijn in eerste instantie . Directoraat van de Volkshuisvesting, hoofdafdeling Onderzoek en Kwaliteitszorg. ASHRAE schrijft slechts een bepaalde minimum ventilatiecapaciteit voor. Wasemkap is om waterdamp en geuren af te voeren maar is geen ventilatievoorziening en mag ook alleen maar boven het kooktoestel hangen.


Bij het meten van debieten dient de wasemkap altijd uit te staan. Het afwijken van deze normen is ingegeven door het streven naar energiebesparing: onder andere door de ventilatie van de stookruimten zo laag mogelijk te houden, en door gebruik te maken . In het ontwerp van de herziene norm staan eisen aan de prestaties van luchtbehandelingskasten als geheel en van afzonderlijke componenten en secties in de . Hieronder vindt u een opsomming van . In het bouwbesluit staat beschreven dat de meeste gebouwen waar mensen verblijven, moeten worden voorzien van een mogelijkheid de ruimte te ventileren. Uitzondering hierop zijn gebouwen met een industriefunctie. Vaak doorbreken deze systemen scheidingen met een eis voor brandwerendheid.


Hij is als onderzoeker verbonden aan het spraakmakende MONICAIR onderzoek waarvoor een jaar lang de ventilatiesystemen van woningen werden gemeten. Als uitgangspunt voor de nieuwe Europese norm diende de Duitse norm. Hierin staan de functionele en prestatie- eisen waaraan parkeergarages moeten voldoen.

Kasten welk volgens deze norm zijn ontworpen zijn niet geschikt en niet toegestaan om gebruikt te worden voor de opslag van gevaarlijke stoffen onder het regime van. Overigens blijkt hieruit dat het bouwbesluit geen onderscheid maakt tussen de functie van een verblijfsruimte als woonkamer of slaapkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts