maandag 12 december 2016

Hoe luchtvochtigheid meten

Wist u dat de luchtvochtigheid in huis een belangrijke rol speelt bij een fijn of juist minder prettig binnenklimaat? Maar wat is de luchtvochtigheid precies? Hoe kunt u de luchtvochtigheid meten ? Wat is de beste luchtvochtigheid ? En wat merkt u als de luchtvochtigheid in huis te laag of juist te hoog is?

Een goede luchtvochtigheid in huis is belangrijk voor de gezondheid. Info over de ideale luchtvochtigheid en hoe je teveel vocht aanpakt vind je hier. Ons huis is veel te droog en daarom gebruiken we een luchtbevochtiger. Maar hoe kan ik zonder een hygrometer meten hoe hoog de luchtvochtigheid is.


Zijn daar huis tuin en keukenmiddeltjes voor? Maak de douche altijd droog na gebruik. Doe tijdens het koken een deksel op de pan.

Dit kunt u meten met een hygrometer. Droog de vloer na het dweilen. Hoe meten we luchtvochtigheid ? De verhouding tussen de actuele hoeveelheid waterdamp en de maximaal . De luchtvochtigheid meten kan het beste met een hygrometer. In de meest simpele uitvoering bestaat het instrument uit een tweetal thermometers. Eén thermometer wordt droog gehouden en de ander nat.


De natgehouden thermometer meet . Hoe zit het met vocht en de huisstofmijt? Waaraan herken ik vochtproblemen? Wanneer vindt condensatie plaats? Wat doe ik met de meetresultaten? Zo is de luchtvochtigheid in een vliegtuig lager dan procent vanwege de koude buitenlucht die tot -50°C kan oplopen.


Bij mist of dauw kan je spreken. Wil je de luchtvochtigheid meten , dan schaf je je best een hygrometer aan. Een vochtigheidsmeter of protimeter is een apparaat dat de elektrische weerstand tussen twee pinnen met een vaste afstand bepaalt.

Een vochtmeter wordt gebruikt om de vochtigheid van muren bij bijvoorbeeld waterlekken te meten. Hoe lager de weerstan des te hoger is de vochtigheid van het gemeten . Bij een relatieve luchtvochtigheid van bevat de lucht de helft van de maximale hoeveelheid waterdamp. Hoe warmer lucht is hoe meer waterdamp deze kan bevatten. Buitenshuis kan de relatieve luchtvochtigheid enorm variëren , van minder dan tot 1. Binnen bedraagt de relatieve luchtvochtigheid meestal 40 . De temperatuur in de woning bepaalt mee de relatieve luchtvochtigheid in een woning. Daarom is het in onverwarmde ruimtes extra.


Om de luchtvochtigheid te meten kun je voor een paar euro een klein weerstation kopen bij de Kijkshop bijvoorbeeld. Let er wel op dat je een weerstation neemt waar je de luchtvochtigheid op af kan lezen. Wilt u weten hoe u luchtvochtigheid meten kunt?


In dit blog leert u hoe u dat doet, wat de beste luchtvochtigheid is en hoe u dat realiseert. Hoe werkt een luchtvochtigheidsmeter ? Met deze luchtvochtigheidsmeter is het mogelijk op nauwkeurig de relatieve luchtvochtigheid te meten tot een luchtvochtigheid van 1, zonder verzadiging . Hoe hoog is de relatieve luchtvochtigheid ? Schade aan uw parketvloer? Droge lucht in uw kantoor?


Bij een te hoge luchtvochtigheid - of te . Een hygrometer laat zien hoe het met de relatieve luchtvochtigheid gesteld is. Ik heb geen mechanische. De absolute hoeveelheid vocht die lucht kan bevatten is vooral afhankelijk van de temperatuur.


Lucht bevat meer of minder vocht. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de absolute hoeveelheid vocht die als waterdamp in de lucht aanwezig kan zijn. Een lage luchtvochtigheid treedt eigenlijk . Vochtigheid en temperatuur zijn nauw verbonden en het is belangrijk te realiseren hoe zij elkaar beïnvloeden om de ideale kweekomgeving te creëren in de juiste fasen. Vochtigheid is in feite een meting van de hoeveelheid waterdamp in de lucht omgezet in een percentage. De thermometer meet die afkoeling: de temperatuur van de natte bol daalt.


Bij de verdamping staat het kousje watermoleculen af aan de kaslucht. De meeste klachten die ontstaan met een hoge luchtvochtigheid zijn schimmel vorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts