dinsdag 13 december 2016

Zenderen klooster

U kunt hier informatie vinden over ons klooster en onze levenswijze. De karmelieten hebben geen stichter, maar zijn voortgekomen uit een groep pelgrims en kruisvaarders die vanuit Europa naar het Heilige Land trokken. Velen onder hen vestigden zich op de berg Karmel. Daar sloten ze zich in de loop van de tijd aaneen tot een kloosterorde.


Ze leidden daar een leven in de geest van de . ZENDEREN - Het staat op Funda omschreven als voormalig klooster.

Feitelijk gaat het om het oude gymnasium, behorend bij het Karmelietenklooster aan de Hertmerweg. Het pand staat grotendeels leeg en wordt te koop of te huur . Het team van de Zwanenhof heet u welkom op onze website. Op een van de mooiste plekjes in Twente ontvangen wij u met open armen in een inspirerende omgeving. De Zwanenhof is een bijzondere plek voor één of meerdaagse trainingen, workshops, cursussen, vergaderingen of een retraite om stil te staan bij . Even weg uit de sleur van alledag.


Achterover leunen en je lekker laten verleiden. In de sfeervolle ambiance van dit voormalige klooster staan wij klaar om u eens echt te verwennen. Hemelse gerechten met het beste wat onze streek en .

Ieder jaar togen mensen op de feestdag van Albertus naar het klooster om Albertuswater halen. De kloosterlingen vullen de . De meeste kloosters die de deuren openen, zitten in de Randsta Brabant, Limburg en Gelderland. Broeder Davi een monnik van de inmiddels gesloten Cisterciënzerabdij Sion in Diepenveen, heeft tijdelijk zijn intrek genomen in de kluiswoning op een afgesloten gedeelte van het terrein. Een muur scheidt de woning van het klooster. De monnik brengt zijn dagen door met bezinning en gebed en op . De Kloostergang is lid geworden van Jeunes Restaurateurs (JRE), een restaurantvereniging voor jonge en talentvolle koks.


Er ontstonden van daaruit kloosters in Oldenzaal, Hengelo, Almelo en Enschede. Ook het middelbaar onderwijs kwam door toedoen van de Karmelieten in . Deze route kan elke dag gewandeld worden. Het Carmelitessenklooster, het Karmelietenklooster en het Bezinningscentrum de Zwanenhof, gesticht door de paters Redemptoristen. Volgens de regels van de orde leven en werken zij achter de gesloten deuren van hun klooster , afgezonderd van de wereld.


Langzamerhand groeide het klooster uit tot een gemeenschap die veel betekend heeft voor Twente. Stephanusparochie te Hertme verbonden. In Hertme stond eveneens een kerk en daar resideerde de pastoor.


Naast een karmel klooster vind je ook organisaties en vakbonden. Gewaardeerd met een 4. Vrouw Onbevlekt Ontvangen.

Genootschap: Rooms Katholieke Kerk. Zenderen klooster exterieur01.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts