dinsdag 6 december 2016

Vinca minor gertrude jekyll snoeien

Schaduw wordt goed verdragen, alleen bloeien de planten in de schaduw minder goed. Zolang het beoogde oppervlak nog niet bedekt is, hoef je niet te snoeien. Een goed soort om een donkere hoek in een tuin te laten oplichten.


Hij bloeit met violetblauwe. Het blad is glanzend groen. Wie een kleine tuin heeft en een keuze moet maken voor een bodembedekkende plant, kan beter voor maagdenpalm kiezen dan voor een klimopsoort (Hedera).

Maagdenpalm ( Vinca) is groenblijvend. Frequentie van snoeien Wanneer nodig, regelmatig bijsnoeien zal bossige groei stimuleren en invasief woekeren voorkomen Wanneer snoeien Lente, na de bloei bijknippen Ziektes . U hoeft de Vinca niet te snoeien. Op latere leeftijd kunt in het voorjaar de plant een keer maaien of scheren.


Zo verjongt u de plant en blijft hij in vorm. Afgevallen bladeren kunt u gewoon achter laten. Deze worden omgezet in voeding voor de plant.


Door de wortelende stengels bekomt men een dicht tapijt.

Vinca minor is een prima, sterke en heel mooie bodembedekker. Kan ook in vakken worden toegepast of als onderbeplanting. Bij Het Groene Paradijs bent u aan het juiste adres voor o. Als u de naam Vinca Minor Gertrude Jekyll hoort, dan zal er waarschijnlijk niet direct een lichtje gaan branden. We raden u wel aan om regelmatig te snoeien , aangezien dit een plant is die zich vrij eenvoudig verspreidt.


Snoei niet noodzakelijk, maar verdraagt goed snoei. Bovendien is het één van de weinige bodembedekkers die ook op schaduwrijke plekken gedijt. Gebruik ongeveer planten op een vierkante meter, snoei de plant ieder voorjaar helemaal terug en . Hoogte bij aflevering: 10- 15cm.


Type grond: Humusrijke bodem. De bloeiperiode breekt aan in de maanden april en mei, waarbij zich kleine witte bloempjes ontwikkelen. Het is een plant die het goed doet in de schaduw en de halfschaduw. Daarbij is het wel zo dat zij minder bloeit op een standplaats met veel schaduw.


Uw zoekactie had geen resultaat. Currently Shopping by: Categorie: Grassen en Varens Dit artikel verwijderen. Dan hoef je de Vinca niet te snoeien totdat de door jou gewenste oppervlakte begroeid is.


Snoei de maagdenpalm daarna ieder jaar in maart of april zodat hij zijn vorm behoudt. De bloemen die in het late najaar verschijnen, verspreiden een zoete geur.

Is bestand tegen luchtvervuiling en zeewind. Wordt dan ook als haagplant gebruikt. Toe te passen in groepen (vakbeplanting en in blokken gesnoeid), als windkering, haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts