vrijdag 15 augustus 2014

Rubberwood behandelen

De prijs van rubberwood is vergelijkbaar met de prijs van beuk. Rubberwood heeft, net zoals het meeste hout, een behandeling nodig. Christiaan De Schuijmer van Eurabo raadt Aquamaryn Corcol aan, een natuurlijke olie zonder oplosmiddelen.


Die impregneert, voedt en vult het hout tot diep in de . In dit proces worden verduurzamings- middelen in het hout ingebracht onder hoge druk.

Dit geeft een permanente bescherming van het hout. Na het behandelen wordt het hout opgelat om te ovendrogen. Daarbij is de krimp zeer . Onbehandeld rubberwood is onderhevig aan worm en insectaantasting.


Het moet op de juiste manier behandeld worden om rotting te voorkomen. Hallo Wij hebben hier een trap steken van rubberwood. Het product mag het bleke hout zeker niet verkleuren!

We zijn hier onlangs in een paar winkels geweest en daar bekeken ze ons alsof ze het in Keulen hoorden donderen toen we de . Hoe nieuwe houten trap behandelen? We houden graag de originele kleur van het hout. Het rubberwood (latijnse naam Hevea brasiliensis) heeft een lage natuurlijke duurzaamheid: op een schaal van tot 5. Als het hout heel goed behandeld is (met een vernis of een geschikte olie) . Je houten trap veiliger maken doe je met een antislip vernis!


Ondek in deze video hoe je dit aanpakt. Xyladecor Trap Vernis Antislip is een kleurloze vernis die onzichtbare antislip korreltjes bevat. Op deze manier verhoog je de veiligheid ! De vernis geeft een natuurlijk resultaat en vergeelt niet.


Een rubberwood trap is sterk en betaalbaar. Lees hier info over de prijs, voordelen afwerkingsopties en inspiratievoorbeelden van trappen in rubberwood. Omdat een houten trap traag maar zeker afslijt, moet je deze af en toe behandelen. De trap vernissen is dan een goed idee.


Ontdek er hier meer over over!

Gelamelleerd rubberhout voor massieve meubelbouw en trappen. Van de rubberboom (Hevea brasiliensis, plantages vnl. in Zuidoost-Azië) wordt latex afgetapt. Als de latexproductie stopt, wordt het hout van de boom benut voor het vervaardigen van massieve meubelplaten en (onder meer) mozaïekparket. De rubberboom is de leverancier van natuurlijke rubber . Bij onbehandeld rubberwood : Natural.


Woodsealer of Greenfix, zowel de boven- als onderkant van het meubel behandelen. Woodclean Intensieve Houtreiniger. Wij zouden een houten werkblad willen plaatsen (misschien eik of rubberwood ). Ten tweede wil ik toch nog opmerken dat een houten aanrechtblad altijd behandeld is dmv oliÃn of vernissen. Dit is voldoende om de werktafels 3x te behandelen. Wij leveren standaard de kleuren naturel en mahonie.


Vele andere kleuren op aanvraag. Behandel altijd beide zijden, dun aanbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts