donderdag 28 augustus 2014

Symptomen voedselintolerantie kat

De dierenarts constateert dat jouw kat een voedselovergevoeligheid heeft. Je krijgt hypoallergeen dieet voer voor je kat voorgeschreven. Ook een dikke darmontsteking (colitis) of een toegenomen frequentie van ontlasten kunnen symptomen zijn van een voedselallergie.


Sommige honden likken ook aan de voeten of poetsen met de neus over de grond. Bij de kat uit een voedingsallergie zich in korstjes op de hui symmetrische kaalhei .

Bij een voedselallergie zijn de huidproblemen bij de kat het meest opvallend. U kunt het vergelijken met eczeem bij de mens. Doordat er een allergische ontstekingsreactie in de huid ontstaat zal het ook erg gaan jeuken.


Voedselintolerantie bij de kat. Een overgevoeligheid voor voeding komt niet zo vaak voor bij honden en katten. Herkent u de volgende symptomen ? De symptomen ontstaan later dan bij een allergie, soms zelfs pas na twee .

Omdat elke hond of kat zijn eigen allergie heeft, kan het ene dier goed reageren op het ene dieet, terwijl een ander dier het beter doet op een ander dieet. Naast een voedsel-allergie komt er ook een voedsel-intolerantie voor. Symptomen van voedselallergie of -overgevoeligheid.


Er is bijna geen onderwerp waar zoveel misverstanden over zijn als over voedselallergie. Mijn dier kan geen voedselallergie hebben want ik geef hem een voer zonder granen. Honden en katten zijn meestal allergisch voor . Waarschijnlijk speelt erfelijkheid een rol bij de gevoeligheid voor het ontwikkelen van een voedingsallergie. Daarom is de diagnose alleen te stellen met behulp van een eliminatie- voedingsproef.


De eliminatie-voedingsproef houdt in dat u gedurende weken een dieet voert. Essentieel is dat de kat gedurende deze periode naast het dieet absoluut . Een voorbeeld hiervan is lactose intolerantie. Als katten ouder worden kan het lichaam niets meer met lactose, omdat het enzym dat hiervoor verantwoordelijk is zijn . Allergie bij de kat komt helaas regelmatig voor. Een allergie is eigenlijk een overmatige reactie van het immuunsysteem (afweersysteem).


De klinische tekens van een allergie zijn afhankelijk van de oorzaak en het aangetaste lichaamsdeel.

Huidallergieën zoals atopie. De meest voorkomende symptomen zijn braken en diarree. Deze klachten kunnen voorkomen bij katten van alle leeftijden, de oorzaken verschillen vaak per leeftijdscategorie.


Bij de jonge kat zijn parasieten, voedselintolerantie of de inname van een vreemd voorwerp vaak de reden voor maagdarmproblemen. Dit probleem ontstaat wanneer een hond of kat overgevoelig is voor een bepaald bestanddeel in de voeding, meestal voor een bepaald type eiwit. Bij katten komt een voedingsallergie geregeld voor. Deze plekken kunnen hotspots zijn, vurige open en pussige plekken die erg jeuken, of kale plekken met korsten. Wat zijn voedselallergieën of voedselintoleranties ? Als uw kat iets eet waar zijn lichaam slecht op reageert, komt er histamine in het lichaam vrij.


Dit kan een jeukende hui algemene roodheid van de . Katten met een voedingsallergie kunnen . Bij honden en katten uit voedselovergevoeligheid zich vaak in huidklachten en maag-darmklachten. Het probleem ontstaat wanneer een kat overgevoelig is voor een bepaald bestanddeel in de voeding. Onverteerbare lactose in het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts