woensdag 9 november 2016

Aansluiten ventilator met timer

Wilt u weten hoe u een badkamerventilator kunt monteren? Dan zou deze video u kunnen helpen! Ik heb een ventilator gekocht met timer. Elektriciteit is een kwestie van de juiste draden op de juiste plaats aan te sluiten. Nedco van een Duits bedrijf in Wateringen vlakbij Den Haag.


Ik krijg de ventilator wel aan maar de timer krijg ik niet aan de gang.

De aansluitschema : N = nuldraad. Nu heb ik een wandcontactdoos waar altijd . Ventilator met timer aansluiten met fasedraad via. Nu moet je wel heel goed opletten dat de draad die vanaf je lamp komt naar de S, ook dezelfde . Bediening ventilator Renson met timer.


Ik heb hier een badkamerventilator met een timer met aansluitingen, blauw, zwart, bruin. De ventilator blijft werkzaam tot de ingestelde luchtvochtigheid is bereikt. Het principe werkt hetzelfde zoals hierboven staat beschreven.

Hierna kun je de stroomdraden aansluiten. Afhankelijk van het model badkamer ventilator dient ook een zogenaamde schakeldraad aangelegd te worden (voor modellen die voorzien zijn van een timer of vochtsensor). Haal de draden via het gat in de ventilator naar binnen en knip indien nodig op de juiste lengte met de . Voor de badkamer hebben we een ventilator gekocht. Dit om de damp af te voeren. Deze heb ik al een tijdje geleden aangeschaft en ben nu tot de conclusie gekomen dat deze ventilator ook een tijdschakelaar in zich heeft.


Was eigenlijk niet de bedoeling maar het kan er mee door. Verbindt de nul draad met de ventilator , de nul draad is altijd blauw en wordt op de ventilator aangeduid met de. Fase draad (bruin) sluit je aan op de plek die aangegeven wordt met de letter L. Deze draad is nodig voor de werking van timer en vochtsensor.


Als je hem aansluit op twee draden zal de timer niet werken en zal de ventilator constant draaien. Je moet dan de gele draad met de oranje draad met elkaar verbinden en aansluiten op de fase (bruine draad in de huisinstallatie) en de zwarte op de nul (blauwe draad in de huisinstallatie). Volgens mij heb ik alles juist aangesloten maar werkt het niet zoals het hoort. Als ik de stroom erop zet gaat de ventilator aan zonder dat het licht aan staat.


De badkamer ventilator met timer optie word aangesloten met kabels. Badkamerventilator ( inbouwventilator ) aansluiten op elektriciteit (video). Als deze uit gaat, treed de timer in werking.


Als de vochtigheid boven de ingestelde waarde komt, gaat de ventilator aan, als hij er onder komt gaat hij uit.

De timer heeft geen betrekking op de vochtsensor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts