dinsdag 15 november 2016

Ditra mat lijmen

Als ik u goed versta zou ik de chape 23mm lager moeten leggen tov het afgewerkt vloerpeil als ik een ditra mat zou plaatsen. Betreft de lijm , raad men mij omnicol pl aan en niet diegene die jij voorsteld. Is die lijm ook goed , en moet de ditramat geweld worden of kan dit ook zonder wel geplaatst worden ? Werk daarbij in één richting.

Het vliesweefsel dient voor de veranke- ring van de mat in de tegellijm op de onder- grond. Het voorkomt ook dat de luchtkana- len aan de .

Blijft de lijmril bij lichtjes aanraken niet meer aan de vingertop kleven, dan is de open tijd verstreken en moet die lijmlaag vervangen worden. Doe je dat niet, dan zal je blazen krijgen in de mat en met de tijd barstende voegen en tenslotte brekende tegels tot gevolg. Verschil tussen de Ditra FBM tegellijm en . Hoeveel plaats laten voor lijmen ontkoppelingsmat.

Het vloei- karakter zorgt voor een volledig lijmcontact tussen tegel en ondergron ook als het gaat om vloertegels en platen van een groot formaat. Voorbereiding van de ondergrond: In het systeem met DITRA - mat. Deze speciale vloeibedmortel is ontwikkeld om het verlijmen van tegels op de Ditra - mat gemakkelijker te maken.


Het vloeiende karakter van de lijm zorgt ervoor dat de zwaluwstaartvormige vierkantjes in de Ditra - mat zonder extra inspanning worden gevuld.

DITRA LIJM is geschikt voor het maken van tegelwerk op . Houd rekening met de open tijd van de tegellijm. De tegelbekleding wordt overeenkomstig de geldende verwerkingsvoorschriften vakkundig volgens het dunbedprocédé rechtstreeks op Schlüter - Ditra geleg waarbij de tegellijm zich in de langs achter opengewerkte vierkante uitdiepingen van de Schlüter - Ditra - mat. Daarna een ditra ontkoppelingsmat aanbrengen. Deze mat eerst op de houten onder vloer lijmen met tegellijm , en daarna de tegels over de mat lijmen. Gebruik hiervoor een flexibele poeder tegellijm , en GEEN pastalijm.


Zowel de Schlüter - DITRA mat als de tegels erop verlijmen met een Flexlijm. Opvoegen met voegsel Murexin FM 60. Stenen parket vloertegel over tegel lijmen op vloerverwarming. Vloertegel over tegel lijmen met keramische parket of op chape beiden met vloerverwarming dient er steeds ook een ontkoppelingsmat gebruikt .

De ondergrond moet effen en draagvast zijn. Zeer geschikt voor het lijmen van tegels in zwembaden. Anhydriet (witte poederlijm ) n Asfalt n Baksteen n Bestaand tegelwerk n Beton n Betonsteen n Bitumen met leislag n Cellenbeton n Cementbepleistering n Cementdekvloer n Cementdekvloer met vloerverwarming n Ditra mat n Elektrische . Schluter Ditra polyetyleen mat b=100cm l=500cm (rol).


Merk: SchluterMateriaal: Overig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts