woensdag 9 november 2016

Water en vuur spel gym

Er worden teams gemaakt. Het ene team krijgt lintjes en het andere team mag zonder lintjes. Je mag weer in het spel als iemand van het andere team getikt wordt. Alle kinderen van jouw team mogen terug als er een pion gestolen is.


Er komt dus een winnaar als er van team geen spelers meer over zijn.

Een leuk tikspel dat gebruikt kan worden tijdens schoolreisje, maar ook als alternatief voor een gymles kan dienen. SpeluitlegDe groep staat in een cirkel, met speler (met de bal) in het midden. De speler in het midden gooit de bal naar ieman terwijl hij van de elementen zegt (lucht, aarde, vuur of water ). Daarna begint hij tot te tellen. Ik mag zelf geen gym geven, maar kan dan wel even een tikspel met de kinderen doen, binnen of buiten.


Hier twee spellen die altijd een succes zijn. Water en vuur is voor groep 5- water , spons, vuur.

Spring naar Basisspel - Maak ter voorbereiding een aantal briefjes, bijvoorbeeld briefjes met de tekst spons, met vuur en met water. Hoeveel briefjes je precies maakt, hangt af van de grootte van de groep en van hoe lang je het spel wilt laten duren. Verder heb je één post nodig waar kinderen en . Opstelling water en vuur : Het spel bestaat uit mensen aan elke kant.


Het is de bedoeling dat de aanvallende kant probeert elke pion te pakken en die naar hun kant mee te nemen, de verdedigende kant moet de pionnen beschermen dmv de . Bom doorgeven (-gooien) naar ander vak (na binnen eigen vak 1x overspelen ). Als fluit gaat krijgt vak waar. Variant 4: met gevulde flessen water , als die omgegooid wordt eerst bal pakken en dan pas fles rechtop zetten. Welke fles is het eerst. Men mag ook een ander wegtrekken naar hel of vagevuur.


Samen de rivier oversteken is een ideaal spel om teamwork en teambekwaamheid te leren en trainen. Een iets ander warming-up spel voor de gymles , waarbij bovendien de regels van het verkeer worden beoefend. In Vuurjongen en Watermeisje moeten beide karakters elkaar helpen om het einde van het level te behalen. Probeer het op Speeleiland.


Bij ons vind je de grootste verzameling gratis Water En Vuur spellen voor het hele gezin.

Spons- water - vuur - Scoutpedia. Levend Stratego kaartjes. Gekleurde-sokken- spel - Scoutpedia. De miniklas, een blog over thuisonderwijs.


Printen kun je het beste doen door op het plaatje met verschillende BroodBriefjes erop te klikken die . Heb jij genoeg skills om met twee poppetjes tegelijk te spelen ? Of heb je een keer zin om met je vriendinnetje of vriendje samen een spelletje te spelen ? Maar er is ook altijd tijd voor spelonderdelen zoals trefbal of knotsbal. Aan het eind van de les doen we nog een leuk eindspel zoals water en vuur ! Het is erg leuk om gezellig met vriendinnen een uurtje te sporten. Om je lichaam fit en gezond te houden, is het erg belangrijk om te bewegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts