dinsdag 1 november 2016

Gasfornuis ontluchten

Steek een van de branders van uw gasfornuis aan. Als de vlam niet wil branden of als ze meteen weer dooft, blijft u ze aansteken tot u een constante vlam hebt. Laat ze voldoende lang branden om alle lucht uit de installatie te verwijderen.


Blijf altijd bij het toestel tot het ontluchten voltooid is. Hoe lang dat duurt, varieert van . Ik zou achteraf wel zelf de gasleiding of binneninstallatie moeten ontluchten.

Ik draai de gaskranen (aan de CV-ketel en aan het gasfornuis ) dicht en ik schakel ook de CV-ketel uit voor ze met de werken beginnen. Eén van de meest gebruikte apparaten uit je keuken is het gasfornuis. Vrijwel dagelijks maak je hier gebruik van, maar hoe sluit je deze goed aan? Zelf een kookplaat aansluiten? Het kan een gemakkelijk klusje lijken, toch willen we je waarschuwen voor de gevaren van het zelf aansluiten van een kookplaat of gasfornuis.


De gasgebrekbeveiliging herstelt zich zodra alle toestelkranen gesloten zijn. Binnenin de gasgebrekbeveiliging bevindt zich een omloopkanaaltje voorzien van een klein gaatje. Juist dit gaatje zorgt ervoor dat er een kleine hoeveelheid gas gecontroleerd uit het gasfornuis stroomt.

Omdat er een reukstof aan het aardgas is . Onze technisch expert Joop beantwoordt prangende lezersvragen. Op het uiteinde van de slang moet een kraan gemonteerd zijn. Je gebruikt dan een verbruikstoestel (liefst het gaskomfoor of gasfornuis ). Voer een Laatste Minuut Risico Analyse . Wilt u (zelf) uw inbouw gasfornuis aansluiten? Bekijk snel hoe u veilig de flexibele gasslang op de gaskookplaat aansluit!


Volg dit stappenplan om uw verwarming te ontluchten. Onze loodgieter komt bij u langs voor het bijvullen van uw CV ketel en problemen met uw radiator. Aansluiten en controle gasslang gasfornuis.


Het is niet toegestaan om zelf aanpassingen te maken aan de gasaansluiting. Bij gasfornuizen bestaat de aansluiting uit een rubberen slang. Deze slang moet regelmatig . Een gasslang gaat namelijk maximaal tien jaar mee.


Wanneer u niet kijkt naar de gasslang, bestaat de kans op gevaarlijke situaties zoals een lekkage. Om te kijken of uw gasslang aan vervanging toe . Bepaal hoe je de gasmeter gaat ontluchten : via de binneninstallatie (gaskomfoor, gasfornuis ,. c.v.-ketel) heeft de voorkeur. Gebruik hiervoor VWI G-08.

Je kunt ook ontluchten via een antistatische slang op de uitlaatzijde van de gasmeter. Het uiteinde van de slang moet dan wel buiten het gebouw op een . Is dit niet het geval, controleert u dan of de gaskraan bij de gasmeter geopend is. Wanneer u net een huis heeft gekocht met daarin een gasfornuis , is de kans aanwezig dat u de gasslang moet vervangen. Is dit het geval en heeft u nergens gas neemt u dan contact op met uw gasleverancier. Is de waterdruk in de installatie voldoende (minimaal bar)?


Controleer of de waterdruk goed is. Neem contact op met de leverancier . Klant de hoofdkraan is aangewezen en vertelt hoe te bedienen. Ontuchting-instructie voor gaskooktoestel gegeven werd. Instructiekaart met contact telefoonnummer verstrekt is. De WV (Enexis of uitvoerende aannemer) heeft . Ontlucht tot er geen lucht meer uitkomt.


Bijvullen van de CV-installatie. Laat de installatie eerst afkoelen door de ther-. Hoe kunt u het vocht in huis verminderen?


Centrifugeer op een hoog . Zorg ervoor dat niemand in huis nog gebruik maakt van een gastoestel (denk aan uw gasfornuis !). Indien alle radiatoren koud blijven, gaat. U kunt eenvoudig controleren door in de keuken te kijken of het gasfornuis werkt.


Wanneer u het water door het systeem hoort lopen dient de installatie ontlucht te worden. Water bijvullen en ontluchten moet normaal één of twee keer per jaar gedaan worden. LEES DEZE INSTRUCTIES A. VOORDAT U DE AGA INSTALLEERT. Draai de knop van de gasregelklep tegen de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts